Av og til, så faller man over en vin som man bare blir veldig glad for eksisterer. En sånn vin er Charles Frey Sylvaner Lieu Dit Blettig Vieilles Vignes 2017.

Maison Charles Frey holder til i Alsace i Frankrike. De innvandret fra Sveits en gang på begynnelsen av 1800 tallet. En og alene for å dyrke vin.

De begynte med hele 1,5 hektar vinmark i Dambach-la-Ville. De presset druene og solgte mosten til en kjøpmann. Og så holdt de på. Helt til 1958 da brødrene Charles Frey og hans bror Jean-Pierre fikk 0,75 hektar vær av faren Joseph. Charles og hans hustru bestemte seg for å ta sjansen og satse på vin og i 1963 kom deres første produksjon med 750 liter med sylvaner og 3000 liter riesling. Sakte med sikkert vokste gården deres. 1968 fikk de sin første kjeller. 1984 var et stort år for Charles, da begynte hans sønn Dominique, etter å ha utdannet seg til ønolog, begynte sitt arbeide på gården. Etter som tiden gikk, var ikke Dominique helt fornøyd med vinene de produserte. Visst var vinene bra, men ikke helt som han ville ha dem. Så sakte la de om til økologisk landbruk. Noe som ikke var helt vanlig og ikke særlig populært den gangen.  Charles var livredd for å miste livsverket sitt, men støttet sønnen sin. Selv om han jobbet i smug om natten med å fjerne ugress og lignende fra markene. I 2003 begynte 3. generasjon på gården. Og fra en desidert økologisk produksjon, gikk de over til biodynamisk  landbruk. Tidene hadde endret seg og folk forsto hva de holdt på med på Maison Charles Frey. I dag eier de 14 hektar og lager noen formidable viner.

Charles Frey Sylvaner Lieu Dit Blettig Vieilles Vignes 2017. Frankrike, Alsace. Pris kr. 165,- Poeng 87/100

Sylvaner er på mange måter en underkjent drue. Men når den er som best, er det ikke mye som blir bedre. Lys gul på fargen med et lite grønt skjær. Fin duft av epler, litt sitrus og et elegant hint av blomster. Smaken er frisk med en fin munnfølelse. Lever bra opp til duften og har en veldig bra balansert syre og sødme. God ettersmak. En vin som går fint sammen med lyst kjøtt men fungerer også glimrende som kosevin. Masser av vin for pengene, løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.