“Må jeg kunne alt om vin for å delta på Master Class?”

Hva er en Master Class? Må jeg være verdensmester på vin for å delta på en sånn?

Det er noen av de spørsmålene jeg har fått de siste dagene i forbindelse med vinmessen på Arktika i Tromsø.

Foredrag.

Jeg vet ikke om begrepet Master Class kan være litt feil. Kanskje skulle man brukt et helt annet uttrykk. Foredrag, kanskje. Eller en vinsmakning med forklaring? Kort fortalt så er en Master Class en person, gjerne en person som kommer fra en vingård eller har annen tilknytning til vin, som forteller om et tema og man smaker noen viner i forbindelse med tema. Uansett, en Master Class passer for alle. Om man har brukt et helt liv på vin eller man smaker vin for første gangen.

På vinmessen i Tromsø, holdes det flere Master Class som er åpne for alle som kommer på vinmessen.

Werner_jun_Kuhhorn6_mWerner Michlits fra Meinklang i Østerrike, vil fortelle om den ”Den nakne vinen.”

Meinklang er en spesiell vingård fra Burgenland i Østerrike. Og ikke bare er den spesiell, de skaper noen av de beste ”naturvinene” jeg noen sinne har smakt. Meinklang er mer enn et fancy navn. I følge vinmakeren Werner Michlits så er det en filosofi bak navnet. Oversatt til norsk, betyr navnet Min lyd. ”Min” symboliserer ifølge Michlits, en personlige vinstil- lyd eller klang, viser til harmoni med naturen. Jeg behøver vel ikke si at vi gleder oss mektig til at Werner Michlits besøker vinmessen i Tromsø den 16 og 17 april. Med både smakninger og Master Class.

Angelo Ruzzi
Angelo Ruzzi

Angelo Ruzzi fra vingården Cantina Zaccagnini i Italia, er også en av foredragsholderne som jeg gleder meg til å høre.Vinmaestro Angelo Ruzzi, har vært med vinhuset Cantina Zaccagnini siden starten og har vært med hele veien fra det små og enkle til det store og flotte vinhuset Zaccagnini er i dag. I løpet av foredraget vil han vise et utvalg av de beste vinene og fortelle mer om vinhuset nå og da. En sprudlende og spennende forteller.

Jane Nisbet Huseby er en spennende foredragsholder. Hun tar opp et tema som jeg ofte blir spurt om. Syrah vs Shiraz:   Derfor blir dette et morsomt og interessant innblikk i vinverden. Hva er Syrah og Shiraz egentlig? Identitet og nasjonalitet– forteller det noe om vinens personlighet? Vi vandrer gjennom vinverden med vinsmaking av et eksempel Syrah og Shiraz underveis.

Jane Nisbet HusebyJane Nisbet Huseby oppdaget sin pasjon for vin da hun begynte å jobbe deltid i et vin- og brennevinsutsalg i sin hjemby i Skottland for mer enn 25 år siden. Etter mange år i vinbransjen internasjonalt kom hun til Norge i 2011.

«Vinverdenen handler om lidenskap, emosjoner og relasjoner. Det finnes så mange spennende viner – det er som en fascinerende bok eller film som man kan bare nyte eller velger å vende tilbake til igjen og igjen,» sier Jane.

Jane Nisbet Huseby holder vinkurs for vinklubber og bedrifter i tillegg til sin jobb hos en vinimportør. Utdannelsen hennes omfatter WSET Advanced Certificate in Wines & Spirits, og til sommeren vil hun avlegge WSET Diploma in Wines & Spirits.

Billetter.

Det kan være lurt å reservere plass til de foredragene du vil være med på. Noe du kan gjøre på våres ”billettkontor”.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.