Tysk riesling danser perfekt sammen med juleribbe. Den takler Sødmen fra rødkål, surkål, svisker og epler. Og ikke minst, den er enklere å takle enn de alkoholsterke alternativene.

Jeg velger meg Maximin Grünhaus fra Mosel til mitt julebord. Først og fremst for at Maximin er en av mine favorittprodusenter. I dag er det 6. generasjon som drifter slottet. Nemlig Maximin von Schubert . Og han er utrolig dyktig.

Kvelden begynner med et glass Sekt. Det skal sies at bobler kan brukes som gjennomgående drikke til hele julemiddagen.

Maximin Grünhaus Riesling Sekt Brut 2018. Tyskland, Mosel. Pris kr. 309,90 Poeng 89/100. Importør: Plus Vini AS

Drua er Riesling. Gulgrønn farge. Fine små bobler. Bra duft av sitrus, epler og små hint av fersken. Smaken er fruktig og frisk. Bra fylde. Balansert syre og sødme. Lever til fulle opp til frukten fra duften. Lang og god ettersmak. Lykken er når en tysk musserende vin er laget på riesling og smaker sekt. Passer best til lange samtaler og aperitiff, men går også fint sammen med lette retter med lyst kjøtt. Meget bra kjøp

Maximin Grünhaus Schloss Riesling Trocken 2021. Tyskland, Mosel. Pris kr. 249,90 Poeng 92/100. Importør: Plus Vini AS

Drua er riesling. Lys strågul med et grønt skjær. Nydelig duft av grønne epler, sitrus med hint av blomstereng og fersken. Vinen er frisk, fruktig med en god fedme. Lever opp til duften. En meget godt balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak. En vin som kler julen og julebordet. Kanskje aller best til pinnekjøttet. Dette er en ekte løp og kjøp vin.

Maximin Grünhaus Bruderberg Kabinett Riesling 2021. Tyskland, Mosel.  Pris kr. 315,90 Poeng 92/100

Drua er som navnet sier, Riesling. Lys gul med et grønt skjær. Meget bra duft av sitrus og fersken. Veldig god fruktig fylde. Samme frukt som i duften. Perfekt syre som balanserer sødmen på en veldig bra måte. En meget god ettersmak. Passer glimrende til jul. Kan trygt spares de neste 12-13 årene. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.