Familien Mastroberardino har laget vin i mer enn 17 generasjoner i Provincia di Avellino, i Campania-regionen i Italia.

Dagens vingård ble grunnlagt 1878 og er på cirka 60 hektar. De er viden kjent for sine  Taurasi DOCG viner samt deres enorme jobb for å identifisere og bevare gamle druesorter som Greco og Fiano. Det er kanskje ikke så merkelig at arbeidet til familien Mastroberardino, og da spesielt Antonio Mastroberardino, med stor respekt og kjærlighet kalles «drue arkeologene.»

Det er også familien Mastroberardino som ligger bak Villa dei Misteri-prosjektet i Pompeii. Et prosjekt som gjenskaper vinene fra den gamle romerske byen ved å beplante vingårder som ble ødelagt av utbruddet av Vesuv i 79 e.Kr. De bruke de samme gamle druesortene de samme dyrking og produksjonsmetodene som de brukte den gangen da Vesuv gikk berserk i år 79.

Radici Taurasi Riserva 2014. Italia, Campania, Taurasi. Pris kr. 1349,90 (150cl) Poeng 94/100

Lykken er å smake sin favoritt vin en gang til. Denne gangen som magnum. Druen er Aglianico. Vakker mørkerød farge med et bitte lite brunt skjær. En duft av mørke bær, plommer og små hint av sjokolade. Frisk og fyldig med en fantastisk konsentrasjon på smak. Perfekt munnfølelse og en perfekt balansert syre og sødme. Meget fin tannin. En lang og god ettersmak. Passer perfekt til lam eller vilt. Kan lagres de neste femten, tjue årene. Produsenten sier den kan lagres i 60 år, men dessverre er det ikke jeg som smaker den da.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.