Lykken er å finne en vin man er glad i. Som i går kveld da jeg skulle spise min siste middag i Milano for denne gang, falt jeg over denne godsaken. Og restauratøren var så vennlig at han ville selge den i glass til min Risotto Milanese. Hvilken vin? Jeg har skrevet om den før,

Gården La Meirana er over 1000 år gammel. Helt frem til 1972 var det i grevefamilien Raggios eie. Men i 1972 ble gården kjøpt av tekststilhandleren Bruno Broglia.

1974 kom den første vinen under eget navn og som den første Gavi DOC. Gården og kvaliteten på vinene vokste stille og rolig så i 1983 var kapasiteten i daværende kjelleren sprengt og de utvide kjelleren. 1999 var det igjen nødvendig med en utvidelse og gården vokste fra 65 hektar til 100 hektar. I dag er det tredje generasjonen som drifter La Meirana eiendommen og kvaliteten på vinene har stabilisert seg  på et riktig høyt nivå.

Broglia Gavi La Meirana 2020. Italia, Piemonte, Gavi. Pris kr. 212,50  Poeng 90/100

Drua er Cortese. Fin lysegul farge med et grønt skjær. Duft av lime, blomst og små hint av gule plommer. Smaken er frisk, fyldig med fin fruktighet. Bra balansert syre og sødme. Meget god ettersmak. En vin som går glimrende sammen med fisk og skalldyr. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.