Av og til får man litt mer enn man fortjener. Som når man er drittlei Chang øl med isbiter og helt tilfeldig ramler over en riesling som er perfekt. Så det var en helt fantastisk opplevelse da jeg fant en flaske riesling fra Weingut Winter i en liten butikk i Nong Khai.

Weingut Winter holder til i Dittelsheim-Heßloch i Rheinhessen. Siden 2013 har gården vært medlem av Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter, VDP. En forening for de tyske Grand Cru gårdene.

Etter å ha gått i lære på vingårdene Klaus Keller i Rheinhessen og hos Bassermann-Jordan I Pfalz samt avlagt eksamen som ønolog ved landbrukshøyskolen i Bad Kreuznach, overtok Stefan Winter familiegården på 21 hektar i år 2000. Han ble temmelig kjapt medlem av foreningen ”Message in a bottle,” en forening for unge vinprodusenter.

Stefan Winter er ikke en mann som gjør ting enkelt for seg. Dels la han om driften til biologisk drift med spontangjærede viner, men kanskje en ennå større prestasjon var det å sette det fullstendig ukjente Dittelsheim-Hessloch på vinkartet. Det gjorde han ved å lage noen fantastiske viner på både Silvaner, Chardonnay og ikke minst Riesling. Og temmelig snart ble han betraktet som en av Tysklands absolutt beste vinbønder. Og det er etter min mening ikke en tilfeldighet at hans rieslingviner ble kåret som Tysklands beste av Vinum. Vinen finnes også på Vinmonopolet.

Weingut Winter Geyersberg Riesling Grosses Gewächs 2016. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 319,90 Poeng 92/100

Riesling for alle pengene. Gul med et grønt skjær på fargen. Herlig duft av sitrus, epler og et hint av petroleum og blomst. Klassisk riesling. Smaken lever på lange veier opp til duften med en frisk fylde, perfekt syre og sødme og en ettersmak som man håper aldri skal ta slutt. En vin som kan brukes til lyst kjøtt, thai kylling,  men også til latter og nytelse. En fantastisk vin. Lykken er komplett.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.