Lykke en tirsdagskveld.

0

Årets beste vinsmaking? Iallfall er det den beste vinsmakingen jeg har hatt hjemme.

En av grunnene er at det er tirsdag og etter å ha vært innom Helmersen Delikatesser og Vinbar og hentet en av pakkene deres, så var lykken total. Helmersens Snack-Combo med salami, spekeskinke, to fantastiske ost, nøtter, oliven og kjeks. Man kan ikke kreve mer lykke enn dette i en covid tid der alt er stengt ned. Du finner facebooksiden til Helmersen Delikatesser & Vinbar her

Vinen jeg hadde til moroa var,

Giacosa Fratelli Barbaresco Basarin 2016. Italia, Piemonte, Barbaresco. Pris kr. 315,40 Poeng 90/100

Nebbiolo. Rubinrød på fargen med et lite brunt skjær. God duft av kirsebær med hint av plommer og bitte litt blomst. Rund og fyldig på smak. Fruktig og frisk. Meget bra balansert syre og sødme. Bra med tannin. God, litt tørr ettersmak. Passet bra sammen med tirsdagens lykke men kanskje bedre til lam. Meget bra kjøp.

Frederic Lornet Chardonnay les Messagelins 2018. Frankrike, Jura, Arbois. Pris kr. 259,90 Poeng 89/100

Drua er Chardonnay. Lys gyllen et lite grønt skjær. Her er det mange spennende dufter. Epler, fersken og hint av nøtter og bitte litt fat. Fyldig, frisk og fruktig på smak. Sitrus, epler og en riktig godt balansert syre og sødme. Meget god ettersmak. Egentlig passer denne vinen best sammen med fisk, men den var slett ikke så dum sammen med nøtter og oliven også. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.