Familien Pira har dyrket markene i Alba området helt siden 1800 tallet.

Men det var på femtitallet at Lugi Pira bestemte seg for å for å fokusere på druer og vin. De første titalls årene solgte han druene og vinen sin til de største vinprodusentene i Alba og som ville ha best mulig kvalitet fra Serralunga d’Alba.

Akkurat det, var det var det første skrittet mot egen produksjon på noen av de beste markene i Barolo. På begynnelsen av nittitallet begynte sønnen til Luigi, Gianpaolo og arbeide på gården. Og for ham var kvalitet nøkkelordet for alt hva de gjorde. Og kvalitet ble det. Og sammen med brødrene sine, Romolo og Claudio, tapper de all vin på egen etikett. Og vinen har blitt en gedigen suksess. I dag har de 12 hektar, fordelt på Barolo Vigna Marenca, Barolo Vigna Margheria, Barolo Vignarionda og Barolo Serralunga.

Luigi Pira Barbera d’Alba 2018. Italia, Piemonte, Barbera d’Alba. Pris kr. 269,90 Poeng 92/100

Drua er Barbera. Klar mørkerød farge. Meget bra duft av kirsebær, plommer og bitte litt urter. Smaken er rund og god med en riktig bra fruktighet. Lever opp til duften med sine bær og urter. Riktig bra balansert syre og sødme. Mild tannin. En drøm av en ettersmak. Passer best til lyst kjøtt og kos. Meget bra kjøp

3 KOMMENTARER

 1. Hei Vidar!
  Mye bra vinanbefalinger…. Men: For at du skal kunne kalle en Barolo for en Barolo må følgende premisser ligge til grunn:

  Druen skal være 100% ren Nebbilo
  Åkeren skal ligge i Barolo
  Åkeren må være sydvendt
  Åkeren må ligge mellom 200m og 500m over havet.

  Alt annet fra Barolo, kan ikke hete Barolo. De kan bare si at denne flasken er laget i Barolo……

  Så en Barbera Superiore fra Barolo, er ingen Barolo.

  Når det er sagt har jeg faktisk smakt flere gode Superiore og Nizza Barbera. Spesielt fra vingården Mandragola. En vingård som ligger under selskapet Vino Piemonte.

  Ha en fortsatt strålende dag!

  Mvh.

  Karl-Petter Knudsen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.