Jean-Claude Mas blir ofte beskrevet som en pioner i «det nye» Languedoc. En av de som tilhørte den nye bølgen av spennende unge fransk vinprodusenter.

Hans store mål her i livet er å fjerne det dårlige stemplet Languedoc har hatt som vinregion de siste mange årene.  For en gang i tiden, rent faktisk gjennom mange tusen år, var regionen kjent for vin av meget høy kvalitet. Og det er det Jean-Claude Mas vil ha tilbake.

Han er født i Pézenas i Languedoc på besteforeldrenes vingård. På skolen og universitetet studerte han økonomi og markedsføring og vin ble mer som en hobby. Men, uansett hvor han bodde så var han involvert i vin. Enten startet han vinklubber og senere, i England, startet han et lite vinimportfirma som jobbet med organiske vin. Senere, mens han bode i Miami, jobbet han på konsulatet med import og distribusjon av fransk mat og vinprodukter. Samtidig viet han de første tre årene av sin karriere på sin andre lidenskap, bil og racing- men veldig snart kom han tilbake til sin første kjærlighet, vinen.

Derfor flyttet han til Bordeaux hvor han jobbet i fire år. Noe som var avgjørende for lengselen tilbake til vinverdenen. Akkurat som hans møte i 1992, med en av de mest berømte italienske vinprodusentene, Giorgio Grai. Han lærte Jean-Claude Mas kunsten å blande og lage viner med stil. Og denne læringsprosessen har faktisk aldri stoppet. Så på midten av 1990-tallet laget han de første flaskevinene på familiegården og den første vinen var årgangen 1995.

Les Neuf Pierres Roulées 2018. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Terrasses du Larzac. Pris kr 175,10 Poeng 89/100

Vinen er laget på Mourvèdre 15%, Syrah 45%, Grenache 40%. Mørkerød farge. Duft av modne røde bær, bitte litt krydder. Fyldig og god på smak. Samme røde bær som i duften. Godt balansert syre og sødme. Bra med tannin. En tørr, god ettersmak. Vin som danser samba med lam og sau. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.