Litt unødvendig viten om øl…

Det finnes så mye merkelig i øl-verden. Myter, rekorder og til og med usannheter. Som om noen kunne finne på å ljuge om øl…

Godt Drikke har samlet noen fakta og sitater som man kan bruke for å skinne ved stambordet.

Utrolige rekorder.

Murali K.C. har verdensrekorden på å åpne ølflasker med tennene. Hele 68 stykker nådde han på et minutt. Hvordan tennene har det, sies det ingen ting om.

Visste du at verdens dyreste øl, sletts ikke er norsk? Nei, det selges på Bierdrome i London og koster en bagatell av 750 euro. Hvilket øl det er? Vieille Bon Secours og er hele 33 cl.

1 2012 produserte Kina hele 490 millioner hektoliter øl. Og det er mye øl det. Så mye at de er verdens største øl produsent.

Men det landet som drikker mest øl pr hode, er sletts ikke kineserne men tsjekkerne som drikke hele 132 liter pr person over 15 år.

Hele lista ser du her:

topp ti

 

Historie er viktig, så her kommer noen viktige saker fra verdenshistorien.

En amerikansk arkeolog har funnet ut at arbeiderne i gamle Egypt, altså de folka som bygde pyramidene, fikk fire liter øl om dagen. Med andre ord, pyramidene ble bygd i fylla.

Har du noen sinne tenkt på hvorfor pilgrimskipet Mayflower egentlig la til i Plymouth? De skulle egentlig til Virginia men utenfor Plymouth gikk de tomme for øl. Og da fantes det vel ikke noen grunn til å reise videre.

En av de underligste oversvømmelsen noen sinne, inntraff i London 1814. På grunn av en ulykke på et av byens bryggerier, flommet det ut cirka 1,5 millioner liter øl og 8 mennesker omkom. Det sies ingen ting om de selv hadde lagt seg ut i ølflommen.

På begynnelsen av 1800 tallet, drakk gravide kvinner i München hele 7 glass øl om dagen. I følge en lokal lege, ville det gi lykkelige barn.

Helt til slutt, litt kuriosa om øl.

På 1800 tallet, var det en forsker som drakk maur fulle på øl. Hvordan det foregikk, vet jeg ingen ting om. Men, hva dette store forskingsprosjektet viste, var at når fulle maur møtte nyktre kolleger, bar de nyktre kollegene fyllebøttene hjem. Det må man jo si var veldig hyggelig gjort.

Cenosillicaphobie er en fobi mot tomme ølglass. Jeg kjenner en del menn som har denne fobien.

Foto 123
Foto 123

Visste du at om skummet blir hengende på glasset når du drikker din øl, så skal det visst nok være kjennetegn på bra kvalitet på ølet. Personlig mener jeg det er et tegn på at glasset er rent.

Og helt til slutt, visste du at humle er i slekt med marihuanaplanten? I følge folk som har forstand på slikt, så gir det ingen effekt å røyke humle.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.