Familien Brunel har dyrket vin i det sydlige Rhône siden det 1700 århundre. Det var også på den tiden de kjøpte den første parsellen av biskopen i Avignon.

I 1954, ble Les Cailloux grunnlag av Lucien Brunel. Navnet på domenet kommer fra cailloux roulés, de gyllene steinene i området. I 1971 overtok sønnen André Brunel. Selv om Les Cailloux var kjent som en god og pålitelig produsent, så var det André Brunel som tok Les Cailloux inn i eliteklassen av produsentene i Chateauneuf du Pape. Det var han som innførte den strenge kontrollen av dyrkingen av druene i vinmarken med mindre utbytte men med en fantastisk kvalitet. Han var den første i Chateauneuf du Pape som sådde gress mellom rekkene av vinstokker og fjernet all bruk av kjemikalier i vinmarkene. Samtidig så utstyrte han kjellerne med moderne utstyr.

Det var også André Brunel som føyde hovedparten av de 40 hektarene vinmark de eier i Côte du Rhône, de 30 hektarene i IGP Vaucluse Vins de Pays, til de 20 hektarene i Chateauneuf du Pape.

Fabrice Brunel

I dag er det  Fabrice Brunel som drifter eiendommen. Ikke noe han egentlig hadde så veldig lyst til og det var kanskje ikke så rart at han var  nervøs den dagen hans far ringte ham og spurte om han var klar til å komme hjem etter ti år i Paris. Om ikke, så ville han selge eiendommen.

-Det var det ikke noe valg, fortalte Fabrice Brunel til Godt Drikke en varm sommerdag i Oslo for noen år siden. Så i 2013 fulgte han i sin fars fotspor som den 8. generasjonen vinmaker og som 4. generasjon på Les Cailloux. Alt selvfølgelig nøye overvåket av pappa Brunel.

-Egentlig ville han vel ha noen til å svare på telefon og email, sier Fabrice med en latter.

-Han var lei av kontor og administrasjon og ville tilbringe mer tid i vinmarkene. For min far er en fantastisk dyktig bonde.

-Jeg visste egentlig ikke så mye om vinproduksjon da jeg kom hjem, men med det superteamet som fulgte meg opp, var det ikke så vanskelig, forteller Fabrice. Han slapp sin første egne produksjon i 2015 med blant annet Les Cailloux Châteauneuf-du-Pape 2015 som har fått helt fantastiske tilbakemeldinger.

Les Cailloux Châteauneuf-du-Pape 2015. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr 359,90 Poeng 92/100

Druene er  Mourvèdre 20%, Syrah 15%, Grenache 65%. Envakker dyp rød farge. Meget god duft av bringebær, kirsebær og hint av krydder og urter. Frisk og meget fyldig smak. God syre og sødme. Lever bra opp til duften med hint av fat. God ettersmak. En meget elegant vin. Spent på den videre utviklingen. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.