Sven Leiner fra Ilbesheim i Pfalz er 3. generasjon vinbonde på Weingut Jürgen Leiner og deres 15 hektar vinmark. Noe som blant annet omfatter en av Tysklands viktigste vinmarker: Kalmit.

Etter fullførte studier på Geisenheim-instituttet og noen års arbeidserfaring fra flere ulike topprodusenter i Tyskland, dro Sven hjem for å ta over familiebedriften. Sven har forstått at det er i vinmarken man lager vin, og han la derfor raskt om driften til økologisk og deretter biodynamisk dyrking.

Sven har siden 2008 eksperimentert mye, og han lager i dag fantastisk rene, fruktige og mineralske viner. Av en kvalitet vi aldri før hadde smakt i Tyskland. Årsaken til at vinene hans skiller seg fra mengden er selvsagt at vinmarkene er dyrket med respekt. Men også fordi han ikke tilsetter noe som helst i druemosten eller foretar kuldestabilisering. Vinene blir kun tilsatt litt svovel før de tappes på flaske, og det gjøres ingen filtrering. Vinen «Handwerk» kommer fra den nedre delen av den svært kalkholdige vinmarken Kalmit som ligger rett utenfor landsbyen Ilbesheim Her inneholder jordsmonnet gammelt korallrev.

Leiner Handwerk Riesling Trocken 2019 Tyskland, Pfalz. Pris kr. 229,90 Poeng 91/100

Lys strågul med et lite grønt skjær. En fantastisk duft av epler, sitrus og bitte litt fersken. Smaken er fyldig, frisk og fruktig. Samme eplene som i duften. Perfekt balansert. En ettersmak man håpet aldri skulle ta slutt. En vin som går glimrende sammen med sjømat. Husk en ekstra flaske til kos.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.