Langhe Nebbiolo til folket!

Hva gjør man om man ikke driver med fotball eller sykkel og kan besøke Italia? Jo. man besøker nærmeste vinmonopol og får i alle fall smaken av Piemonte og Italia.

Tenuta Carretta holder til i Piobesi d’Alba i Roero i Piemonte. En vingård med en historie helt tilbake til 1467. I dag har de rundt 70 hektar vinmark fordelt på områdene Langhe, Roero og Monferrato. Rundt 35 av disse ligger som et amfiteater rundt vineriet.

De viktigste druene de dyrker er arneis, nebbiolo og barbera. De har blant annet 2,6 hektar i den legendariske Cannubi-vinmarken i Barolo. De dyrker også litt favorita (vermentino) og dolcetto.

Tenuta Carretta lager kun vin av egne druer, og disse høstes manuelt før de får en skånsom pressing og en balansert maserasjon. Fermentering foregår på temperaturkontrollerte ståltanker før videre lagring kan foregå på fat av forskjellige størrelser. Hele kjelleren ble bygget på ny på 90-tallet med blant annet stor lagringsplass for eldre årganger.

Carretta Langhe Nebbiolo 2019. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 189,90 Poeng 87/100

Drua er Nebbiolo. Middels dyp rød farge. Duft av røde bær, plommesyltetøy og hint av fat. Rund og god på smak med en frisk frukt. Lever opp til duften. Meget bra balansert. Bra tannin. Lang og god ettersmak. Passer glimrende til pasta. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.