La Zorra Raro Rufete 2018, en spennende rev fra Spania

0

Opprinnelsen til vingården La Zorra, er en fabel som oversatt til norsk heter «Reven og druene,» skrevet av Félix María de Samaniego. Og La Zorra betyr nettopp reven.

Det var i 2010 at eieren av La Zorra, Agustín Maíllo, ble inspirert av fabelen og startet prosjektet La Zorra. Et prosjekt som har bidratt til utviklingen av vinproduksjonen i omtådet og til den lokale drua Rufete.

I begynnelsen var det meningen at La Zorra prosjektet til  skulle produsere vin til Agustín Maíllos egen restaurant men det gikk snett og i dag produserer de 50.000 flasker i året. Men noe gikk heldigvis feil og dagens produksjon ligger på 50 000 flasker. I dag har de 20 hektar vinmark, fordelt på forskjellige syv landsbyer i regionen.

La Zorra Raro Rufete 2018. Spania, Castilla y León, Sierra de Salamanca. Pris kr 241,-  Poeng 90/100

Drua er den lokale Rufete. Vinen har en ungdommelig mørkerød farge. Meget bra duft av mørke bær samt litt krydder. Rund og bløt på smak med en god frisk fruktighet. Samme bær og krydder som i dufte. Meget bra balansert syre og sødme med en god tannin. Lang og god ettersmak. Jeg smakte vinen sammen med pasta og kylling. Fungerte glimrende. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.