Bodegas y Viñedos Ponce ble grunnlagt 2005. Egentlig har familien Ponce en mye lenger historie som druedyrkere enn det, men det var først i 2005 de begynte å tappe sin egen vin på flasker under eget navn.

Det var sønnen Juan Antonio Ponce Mondéjar som mente det var på tide, da han var lei av å produsere høykvalitets druer og vin som bare skulle forsvinne i anonyme bulkviner. Noe som skjedde for det meste av vin som ble laget på Bobal. Og drua Bobal er familiens stolthet og utgjør det meste av familiens produksjon.

Juan Antonios druestokker er mellom 35 og 80 år gamle. De dyrkes på 700 til 820 meter over havet. På grunn av den høy alderen på stokkene, så har de relativ lav avkastning og fordelen er at de gir høyre konsentrasjon.

Alt arbeide forgår etter biodynamiske metoder. Høstingen foregår om morgenen og pakkes i små kasser. Ikke på grunn av Rudolf Steiner, men ene og alene for å bevare en sval frukt som gjør at skallet ikke sprekker og begynner gjæringen før den presses.

Da Juan Antonio overtok vineriet i 2005, eide familien 17 hektar. I dag har gården vokst til 35 hektar. Hovedsakelig med Bobal druer, men de eier også  marker med Monastrell, Garnacha, Albillo og den stort sett forsvunnene drua Moravia Agria.

På tross av den relativt unge alderen på produksjon under eget navn, så har Bodegas y Viñedos Ponce fått et navn som en av Spanias beste produsenter og er blant verdens beste produsenter av naturvin.

La Casilla Bobal 2015. Spania, Castilla-La Mancha, Manchuela. Pris kr. 225,- Poeng: 89/100

Drua er Bobal. Vakker mørkerød farge. God duft av mørke bær med hint av plommer og fat. Meget bra fylde, rund og fruktig med en bra syre. Lever opp til duften med sine bær. Meget bra tannin. En lang og tørr ettersmak. En vin som vil fungere riktig bra med lam. En ekte «løp og kjøp» vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.