Kunst i og på flaska.

no1 weldeOm du trodde at det var kun på vinflasker man hadde kunstneretiketter, tar du skammelig feil.

Det tyske bryggeriet Welde i byen Schwetzingen i delstaten Baden-Württemberg, feirer i år 20 års jubileum for sin egen kunstpris. At det har sin egen kunstpris, er egentlig ikke så veldig underlig, da de helt siden 1752 har betraktet sitt øl som en kunst.

For en del år siden, kom bryggeriet med en flaske som skulle symbolisere en danser. En flaske som ingen andre hadde sett til da og fikk navnet WeldelustFlasche. En flaske fyllt av lyst. Og den svingende danseren fikk en etikett, iallfall en gang i året, med bilder av forskjellige kunstnere og deres arbeid.

Grunnen til etiketten, var at kunstneren skulle få oppmerksomhet, samt at inntekten fra de 50.000 flaskene tilfalt kunstneren.

Kunstpreis_GewinnerinI 2012 var det fem kunstnere som prydet 10.000 flasker hver med sin kunst og sist år var det installasjonskunstneren Susa Templin som mottok prisen.

I forbindelse med 20 årsjubilet, er det et design av den aller første prismottakeren samt en utstilling med alle kunstnerne som har deltatt siden 1995. Og som om det ikke er nok, siden 1995 har mer enn 3 millioner mennesker sett kunsten fra Welde i forskjellige gallerier og kunstmuseer.

Og det er kanskje ikke så rart at etikettene er på pilsen No.1 ?

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.