I fjor mottok Koskenkorva hele 25 utmerkelser i utenlandske vin- og spritkonkurranser.

Årlig selges det seks millioner liter av de ulike produktene – halvparten i hjemlandet. Et rent grunnvann og godt korn fra dedikerte, lokale bønder ligger bak suksessen. Totalt destillerer Koskenkorva 4.000 liter sprit i timen – alt overvåket av bare to personer og laget av det nordligste bygg som dyrkes i verden. Her brukes byggsorter som Saana og Elmeri. Disse er utviklet for den korte vekstsesongen i Finland. Det meste av Koskenkorvas bygg er hentet lokalt innenfor en radius på 200 kilometer fra landsbyen. Årlig brukes om lag 210 millioner kilo i året – noe som utgjør vel en tidel av den totale innhøstingen i Finland.

Nr. 126972

Koskenkorva Salmiakki (likør)

Finland/30 prosent

Kr. 239,90 (bestilling) (0,5 liter)

Importør: Altia Norway AS

 

Laget på vodka og tyrkisk pepper-sukkertøy. Svart med noe grått på farge. Her er det svart lakris som gjelder – både i duften og hele smaksbildet. Nesten evigvarende. Masse sødme – 230 g/l sukker. Nytes alene – iskald!! Også på helflaske.

 

Nr. 147987

Koskenkorva Espresso (likør)

Finland/25 prosent

Kr. 194,90 (basis) (0,5 liter)

Importør: Altia Norway AS

 

Brukt vodka, arabisk kaffe og sukkersirup. Mørk brun. Dufter som en espresso brent kaffe. Også litt sjokolade og myke karameller. Smaken er søt – 204 g/l sukker – med grei fylde. Tydelig kaffepreg. Lett bitter i en lang avslutning.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.