Kan man maskinvaske øl- og vinglass?

Tomme glassDet finnes en utrolig mengde myter om hvordan man skal vaske vin og ølglass. Og egentlig er det ikke så veldig vanske.

Fett er vin og ølglass verste fiende. Det er ingen ting som kan ødelegge smak, skum og opplevelser som fettete glass.

Vinglass.

Mange tror at vinglass ikke tåler å vaskes i maskin, men at man må vaske de for hånd. Men det er bare en dårlig myte. Rent faktisk er det lettere å ødelegge vinglass ved å vaske de for hånd, da stetten har lettere for å knekke. Og her snakker jeg av egen erfaring. Det finnes glassprodusenter som anbefaler maskinvask fremfor håndvask. Det man skal ha i bakhodet, er at oppvaskmaskinen er ren. Så ikke vask vinglassene sammen med tallerkener og bestikke som er fulle av fett. Og husk nå å tørke av glassene med et rent håndklede. En annen minst like viktig sak, kjør et rensemiddel i oppvaskmaskinen minst en gang i måneden.

En annen sak som er greit å få med seg, selv om glassene er rene, så kan de ta lukt og smak av de skapene du oppbevarer de i. Det løser du enkelt ved å skylle glassene før de skal brukes. Vanskeligere er ikke det.

Slik bør du vaske ølglassene

9248791724062_5709513253587_294537_JPGMed ølglass er det litt annerledes. Iallfall om du er en ekte ølnerd. Da vasker du glassene for hånd. Til nød kan du bruke litt oppvaskmiddel og skylle som fanden er etter deg i lunkent vann etterpå.

Men, jeg mener at du kan vaske øl-glass på samme måte som vinglass. Det man skal unngå er fett.  Det er riktig at øl er ømfintlig. Og skal man ha en god ølopplevelse, så skal glassene være riktig rene. Ellers ødelegges både skum og smak.

Har du fått fettete glass, eller drukket melk i ditt kjæreste ølglass. Ja, da er det i prinsipp bare å kaste det. Iallfall ikke drikke øl av det hevder noen ølnerder.

Men ønsker du å ta ølglassene tilbake, eller vekke de fra det døde, så  er det også metoder for å få bort den usynlige fetthinnen. Du kan gi dem en omgang med lut og vann. La de ligge litt i vannet, vask dem grundig og så skylle ennå grundigere. Så er det bare å vaske de på normal måte. .

Du kan lese litt om hvordan du vedlikeholder oppvaskmaskinen din her, så de tåler både vin og ølglass.

2 KOMMENTARER

  1. Krystall soda funker kjempe bra til vask av ølglass 🙂 kan tilsettes i oppvaskmaskin eller i vannet i oppvaskkummen 🙂 HUSK SKYLL GODT SÅ VARMT VANN SOM MULIG

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.