Siste del av Godt Drikkes juleøltest 2017. Alle varianten som er smakt, er fra Vinmonopolet. Som for de andre smakingen i år, er dette en subjektiv øvelse, utført av undertegnede helt alene.

Kinn Tomasmesse 2015. 10,5% alkohol. Pris kr. 69,90
Kinn Bryggeri

Juleøltestens beste. Og det for andre året på rad.  Fin mørkebrun farge og et flott skum. Nydelig duft av karamell, nøtter og sjokolade. Smaken lever virkelig godt opp til duften med tett på perfekt balanse mellom sødme og bitterhet. Fin smak av tørket frukt og karamell. God sødme i ettersmaken. Koseøl, dessert og ost.

Aja Saison de Noël. 7% alkohol. Pris kr. 49,90
Aja Bryggeri.

Disete gyllen farge. Flott lyst skum. God duft av malt, krydder og litt gjær. Nydelig duft. Smaken er fyldig, litt fruktig med julekrydder og en anelse sitrus. God, tørr ettersmak. Passer bra til røykalaksen og kos.

Kinn Eld Røykt Juleøl. 6,5% alkohol. Pris kr. 104,90 (75 cl.)
Kinn Bryggeri.

Brun på fargen med fint hvitt skum. God duft av karamell, røyk fra ild og røstet malt. Smaken er perfekt balansert. Fin fylde og en lekker røkt smak. Ølet oppleves som tørr. Riktig god bittermalt. En riktig god ettersmak. Et øl som danser perfekt med spekemat.

Nøgne Ø God Jul 8,5% alkohol. Pris kr. 60,10
Nøgne Ø Det kompromissløse Bryggeri.

Mørk gyllenbrun farge. Nøttebrunt skum. Lekker duft av kaffe og karamell. Riktig bra balanse mellom sødme og bitterhet. Smak av kaffe og hint av røstet malt. Bra ettersmak med elegant bitterhet. Passer glimrende til sjokolade eller sjokoladedessert.

Lofotpils Julebrygg 7% alkohol. Pris kr. 49,90
Lofotpils.

Disete gyllenbrun på farge. Duft av malt og krydder. Smak av mandel, krydder og vørter. Hint av sitrus. Bra balansert.  Fin ettersmak. Passer fint sammen med den kalde ribba ved kjøkkenbenken.

Graff Jul. 6,8 % alkohol. Pris kr. 70,-
Graff Brygghus.

Mørkebrun på fargen. Flott beige skum. Dufter av krydder og humle og et lite hint av sitrus. Veldig bitter på smak med masser av humle og hint av krydder. Minner kanskje mer om en black IPA enn juleøl. Men en vellaget sådan.   Kan brukes til pepperkaker og kos for å smelte julematen.

Fredrikstad Juleøl
Hansa-Borg bryggerier. 6,5% alkohol. Pris kr. 39,60

Gyllenbrun farge. Duften er søtlig med karamell og hint av kaffe. Smaken har samme sødme som i duften, med karameller og hint av røstet malt. Bitter ettersmak. Kan brukes sammen med lutefisk.

Ringnes Juleøl 6,3 % alkohol.  Pris kr. 38,90
Ringnes/Carlsberg

Fargen er rødbrun. Karamell og hint av vørter på duft. Smaken føles veldig kort, men både karamell og sjokolade trer igjennom. Fin malt og helt grei balanse. Passer bra til ribbe.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.