Juleølet 2015, del 2.

juleøl

Den andre delene av juleøltesten var en spennende opplevelse. Ikke var det bare mye spennende og annerledes juleøl, også den første sekseren på butikkøl dukket opp.

Berentsen-Stjerneskudd_butikkøl_hvitButikkøl klasse D

6

Berentsen Stjerneskudd.

Flott rav farge. Flott skum og en drøm av duft. Her er det anis, appelsinskall og det lille udefinerbare. Smaken lever virkelige godt opp til duften med en god balanse mellom appelsinskall, krydder, malt og humle. Et øl med personlighet og julens klare koseøl.

5

Ringnes Julespecial.

Flott farge og skum. Fin duft av tysk humle? Hint av såpe, noe som menes positivt. Dette er juleølet for de som ikke vil ha de tyngste juleølet. Godt balansert sødme og bitterhet. Et riktig bra juleøl.

Jacobsen Red Christmas Ale

Klassisk rav farge. Mye aroma med duft av sitrus og humle. Smaken har litt sødme, bra ettersmak. Øl som vil passe bra før den tunge middagen om man ikke har and eller kveite med en kraftig smørsaus. Et av de mer spennende butikkøllene.

4

Tuborg Juleøl.

Rav på farge, fint skum.  Duft av karamell, humle og et hint av smør. Heldigvis er det ikke smør i smaken, men karamell og en rimelig balanse mellom bitterhet og sødme. Litt mye kullsyre.

Nordlands Juleøl.

Fin rav farge, ok skum. Duften har litt karamell. Smaken bekrefter duften med litt karamell. Kort besk ettersmak. Et ok juleøl.

3

Berentsen Brygghus Juleøl.

Flott mørk rav på farge. Flott offwhite skum.  Anonym duft. Smaken er som duften, litt anonym. Mangler fylde. Lurer på om de har brukt svartmalt for å justere fargen? Forventet mer.

Dahls Juleøl (flaske)

Fin rav farge. Helt ok skum. Lite duft selv om man finner hint av karamell. Smaken er litt vannete, selv om det finnes noe sødme og karamell. Egentlig et rimelig intetsigende øl.

Ringnes Juleøl.

Som de andre, meget fin mørk farge. Flott skum. Smør på duften. Og smør på smaken. For kort produksjonstid?

2

Dahls Julebrygg.

Testens stor skuffelse. Begynner bra med rav farge, hvitt skum. Så kommer ingen duft og smaken er vannet og ingenting. Kulørt vann?

 

Vinmonopolet Klasse F

6

getImagePreview.php5.htmlRingnes Julebokk.

Fin klassisk juleøl farge. Flott duft av karamell, rosin og tørket frukt. Nydelig vinøs smak med riktig bra balanse mellom sødme og bitterhet. Veldig bra juleøl. Og vil man ha et ennå bedre juleøl til neste år, så kjøp et par flasker ekstra og spar de til neste år. Et øl som vil utvikle seg.

Kinn Tomasmesse

beer_190039Så fikk vi smakt Kinn Tomasmesse som den skulle være. Og det var slettes ingen dårlig opplevelse. Fin mørkebrun farge og et flott skum. Nydelig duft av karamell, nøtter og sjokolade. Smaken lever virkelig godt opp til duften med tett på perfekt balanse mellom sødme og bitterhet. Fin smak av tørket frukt og karamell. God sødme i ettersmaken. Koseøl, dessert og ost.

5

Gotlands Bryggeri Wisby Oaked Porter  (S)

Svart med brunt skum som henger fint i glasset. En fantastisk, klassisk porterduft med kaffe, tobakk og sjokolade. Nydelig smak av kaffe, papir, sjokolade og en svak hint av tobakk. Her er det bare å si, kom med sjokoladen og peisen. Julekos.

Grimbergen Brassin de Noël 5(Fr)

Fin rav farge, kremete godt skum.  Duft av karamell, moden frukt og hint av krydder. Elegant med rene smaker. Dette er ekte ”fløte” med en fin sødme i ettersmaken. Kan brukes til ribbe med epler og svisker. Ellers er det et ekte koseøl.

Jacobsen Golden Naked Christmas Ale (DK)

Rødbrun på fargen. Fint skum. God duft av honning og appelsin. Hint av anis og krydder. Her er det en god fylde, fin smak av karmell,  honning og sitrus.

Gotlands Bryggeri Wisby Julbrygd  (S)

Dette ølet er svart som mørketiden. Nydelig duft av kaffe, sjokolade og lakris. Her er det en flott smak med en god sødme. Noe lakris som smaker herlig. Kanskje litt for mye bitterhet i ettersmaken.

4

Mohawk Brown Xmas (S)

Brown ale. Fin brun farge. Greit skum. God karamell på duften noe sjokolade. Fin bitterhet i smaken, hint av nøtter og litt kaffe i ettersmaken. Ølet føles litt kjedelig og man skulle ønske litt mer ettersmak.

 

Gotlands Bryggeri Sleepy Bulldog Winter Ale  (S)

Mørk rav på fargen. Fint skum. Flott duft av humle, kaffe og papir. Smaken lever fint opp til duften, men kanskje litt for mye bitterhet som gir noe beskhet i ettersmaken. Tror bryggeren var ute etter den smaken med bruk av engelsk humle. Uansett, solid handverk.

Mohawk Midvinternattens Mörker  (S)

Mørk på fargen, lavt skum. Duft av anis, fint krydder. Smaken er litt for bitter, mangler sødme. Litt syrlig. Dufter bedre enn den smaker.

Mohawk Whiteout Seasonal Imperial Stout

Nesten helt svart på fargen. Duft av tørket frukt, røsta nøtter og mye duft av kaffe. Smaken er fylt av sjokolade, kaffe og humle. I følge baksideetiketten så er dette ølet som passer til etter gaveutdelingen. Og vi er helt enige og gjerne med en liten bit sjokolade.

3

Dahls Juleøl.

Rav på farge, offwhite skum. Bra duft av karamell og gress. Ok sødme og litt bitterhet i ettersmaken. Litt metallisk på smaken.

Ringnes Juleøl Sterk.

Klassisk juleølfarge. Duft av karamell og smør.  Selv om den har fin sødme, blir ølet for tamt. Med andre ord, et nesten juleøl.

Södra Maltfabriken, Deer Santa.  (S)

Mørkebrun farge, fint lysbrunt skum. Masser av kaffe i duften. Veldig mye kaffe i smaken. Her er det brukt masser av brent malt og det er nesten så man lurer på om det ikke er tilsatt kaffe. Kan kanskje bruke den til sjokoladekake.

2

Mohawk Snowmelter Seasonal Imperial Stout

Kølsvart. Duft av kaffegrut. Smaker av karsk og alkohol. Kan ikke brukes til noe.

 

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.