Juleøl fra Vinmonopolet.

Smakningen av tre juleøl fra polet, var en litt motsetningsfyllt opplevelse denne gangen.

ØlsmakningDen jeg hadde gledet meg mest til, var

CB Juleøl. Varenummer:2661 til kroner 33,60,-

Til julen 2012, syntes jeg dette var en av de bedre juleølene. Men, ikke denne gangen. Fargen var den riktige mørke som juleølen skal ha. Duften av malt og krydder var fin og skummet hadde den riktige brunbeige fargen. Smaken var sånn passe julete, men maltsmaken var kanskje litt for dominerende og ølet litt for mektig med tanke på julematen som skal fortæres sammen med ølet. Skuffet? Nei, det er en helt grei juleøl som passer helt fint sammen med pinnekjøtt.

Kinn Julefred. Varenummer 95208. Koster 109,90

Kanskje en av de bedre jeg har smakt så langt i år. Men prisen får en til å trekke lanken til seg. Uansett, det er en flott, dyp brun farge, et godt skum. Mye malt og humle i duften. Smaken har en stor fylde som tiltaler meg. En nydelig bitterhet og en passelig lang ettersmak. Jeg skal smake den sammen med pinnekjøtt nærmere jul, for de to tror jeg passer veldig bra sammen. For øvrig tror jeg dette ølet vil vinne på å få ligge en stund.

Ugly duck hoppy christmas. Varenummer 9043 til en pris av 59.90

Styr unna denne dansken. Den er ikke vellykket som verken juleøl eller som singel hop. Fargen er vel det man må betegne som oransjerød og duften nesten slår deg i hjel med humle. Smaken er veldig bitter, utrolige mengder sitrus og en sødme som først dukker opp i ettersmaken. Hva man kan bruke det til? Verken kos eller mat.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.