Ringnes Julebokk og dansk pinnekjøttøl.

Det er sjelden jeg drikker Ringnes. Først og fremst for at jeg bor i Mackland. Men også på grunn av Ringnes historie med å kjøpe opp og legge ned bryggerier. En god gammel Carlsberg taktikk.

Ringnes julebokk. GeirDerfor har jeg også litt motstand mot ølet til bryggeriet. Urettferdig kanskje, men derfor desto mer gledelig når jeg må krype til korset og innrømme at Ringnes Julebokk er et glimrende øl.

Ringnes Julebokk

Fargen er dypt, dypt brun. Tett på det svarte. Skummet er flott brunbeige. Duften er utrolig god med malt, noe søtt som fra honning, papir og brød. Og smaken lever opp til løftene fra fargen og duften. En behagelig sødme som lever godt opp til den meget balanserte bitterheten. En lang, flott ettersmak. Ølet vil passe helt glimrende til både ribba og røkt pinnekjøtt. Om jeg skal si noe negativt, så er det for lett å drikke og det gir en viss risiko når ølet holder 9 % alc.

Coisbo Dunkelweizen Pinnekjøttøl, fra Danmark. Jeg har aldri smakt pinnekjøtt i Danmark. Det på tross av mine mange år i landet. Men, for all del.  Det er jo kun et navn og for å si det først som sist, ølet passer bedre til en riktig fet and enn pinnekjøtt. Fargen er dypt brun, flott brunbeiget skum. En bra duft av malt og karamell. Ølet har en mild bra sødme, men jeg savner mer bitterhet til å balansere sødmen. Malten av hvete slår behagelig igjennom. Ikke for tungt eller mektig. Et øl som passer til kos og dansk juleand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.