Dagens vin er litt spesiell. Den kan nemlig endre planer.

Jeg mener, i dag skulle det være en reportasje om juleviner. Viner som passer både til ditt og datt og som fungerer som en ekstra liten spiss til julematen. Men så dukker altså denne ene vinen opp. Og hvilken glede og overraskelse man opplever når man åpner flasken, snuser og smaker. Og smaker og snuser en gang til og tenker, hva søren… En ekte julevin som ikke tømmer lommeboka.

A, Jaume Côtes du Rhône Réserve Grand Veneur Rouge 2015. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 149,90 Poeng 89/100

Druene er Mourvèdre 10%, Syrah 20%, Grenache 65%, Cinsault 5%. Vinen har en fin mørkerød farge. En duft av mørke bær som bjørnebær, urter og et fint hint av krydder. Er det rart man blir glad av denne duften? Smaken lever opp duften, med sine mørke bær, men også frukt, krydder og det lille udefinerbare som man blir sittende og lete etter når man smaker. Og på toppen av det hele, så er vinen frisk og fyldig med en godt balansert syre og sødme og bra tannin. Lang og god ettersmak. En ekte allround vin som går veldig godt sammen med lam og kos. Løp og kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.