A. Jaume Côtes du Rhône Réserve Grand Veneur Rouge 2019, godis fra Côtes du Rhône.

0

Jeg er på evig jakt etter den perfekte vinen som ikke flår lommeboka. Jeg synes jeg kommer rimelige tett på med denne rødvinen fra Côtes du Rhône.

Eiendomme ble etablert av Mathieu Jaume i 1826 opprinnlig het den Domaine Grand Veneur.

I 1979 tok Alain Jaume over familieeiendommen og satt i drift sine visjoner og i dag driver han sammen sine to sønner Sébastian og Christophe. De har tatt vare på det gamle familienavnet Domaine Grand Veneur. Rik på historie, tradisjon og vinkunnskap har familien klart å skape førsteklasses viner som er høyt verdsatte og premierte år etter år. Nylig kom de med i 100 poeng klubben til Robert Parker. Det dyrkes druer i dag spredt rundt i de ulike apellasjonene Châteuneuf de Pape, Côtes du Rhône Villages, Côtes du Rhône, Lirac.

A, Jaume Côtes du Rhône Réserve Grand Veneur Rouge 2019. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 159,90 Poeng 88/100

Druene er Mourvèdre 10%, Syrah 20%, Grenache 65%, Cinsault 5%. Vinen har en fin mørkerød farge. En duft av bjørnebær, urter og et fint hint av krydder. Smaken lever opp duften, med sine mørke bær, men også frukt, krydder og det lille udefinerbare som man blir sittende og lete etter når man smaker. Og på toppen av det hele, så er vinen frisk og fyldig med en godt balansert syre og sødme og bra tannin. Lang og god ettersmak. En allround vin som går veldig godt sammen med lam og kos. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.