Weingut Korrell drives av Martin Korrell, som overtok vingården etter sin far i 1999, og hans kone Britta.

Martin er sjette generasjons vinbonde og vinstokkene hans far plantet for mange år siden produserer i dag viner i toppklassen. Til sammen eier familien 26 hektar med vinmarker fordelt på utvalgte parseller spredt rundt i Nahe-regionen. Nahe er et relativt lite vinområde, men har et stort mangfold av ulike jordsmonn.

Korrells viner karakteriseres av en tydelig og ren fruktighet i kombinasjon med mineralitet og gjerne litt salttoner.

I 2017 kom deres Korell Paradies Riesling på 7. plass av Tysklands 10 beste Rieslinger under Feinschmecker Riesling Cup. I tillegg til Riesling produserer familien Korrell viner på andre klassiske tyske druer som Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Muller-Thurgau for å nevne noen.

Kilde: Amka

Korrell Riesling Feinherb 2021 Tyskland Nahe. Pris kr. 179,90 Poeng 88/100

Riesling. Fin lysgul farge med et grønt skjær. Frisk, fruktig duft av sitrus, grønne epler og bitte litt urter. Smaken er som duften, frisk og fruktig. En elegant, lett fylde. Meget bra balansert syre og sødme. En fruktig, frisk ettersmak. Passer til kos. Meget bra kjøp!

Korrell Riesling Brut 2020 Tyskland , Nahe. Pris kr. 199,90 Poeng 90/100

Drua er riesling. Lysgyllen på fargen. Fine små bobler. Elegant duft av sitrus, epler og fint hint av blomster og kjeks. Smaken er frisk og fruktig. Samme epler, sitrus og blomster som i duften. Perfekt syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. Passer som aperitiff og til fet fisk. En ekte løp og kjøp vin,

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.