Første gangen jeg smakte en vin fra Østerrikeren Christoph Hoch, var i 2017. Og jeg var veldig begeistret.

Christoph Hoch starte å arbeide med vin i 2009 på sine foreldres vingård. Men allerede i 2010 kjedet han seg så voldsomt av å lage tradisjonelle viner, at han og foreldrene skilte lag og Christoph begynte å eksperimentere med vinene. Fra foreldregården, fikk han 5 hektar land, spredd over fire vinmarker i landsbyen Hollenburg.

Hollenburg.

Hollenburg ligger på sørsiden av Donau og akkurat som i en del andre områder i Kremstal er jorden en konglomerat. Eller på godt norsk, blanding av krit som er en sedimentær bergart og som kommer fra alpene og flodstein fra Donau og Traisental elva.

36000 flasker vin.

Hans aller første årgang kom i 2013 og i 2015, ble alle vinene hans sertifisert organisk og biodynamisk.
Hele produksjonene hans er på cirka 36000 flasker. Druene er 70 prosent Grüner Veltiner og 30 prosent Riesling. 30 prosent av produksjonen hans, er musserende vin. Målet er å skape en vin som vekker følelser og skaper entusiasme for vinen. Måten han gjør dette på, er med spontan gjæring i tønner av eik og akacia. Etter gjæring, så lagres vinen i gamle fat.

Orginal.

Hoch-viner er veldig originale og Christoph Hocher er så absolutt en av de beste produsenten av de «nye» vinene i Østerrike. Det krever mot å skyve grensene til den klassiske østerrikske stilen og er det noe som er risikabelt i en rimelig konservativ vinverden så er det nemlig det  å flytte grenser og være nyskapende.

Christoph  Hoch har virkelig skapt noe nytt som bryter totalt med den tradisjonelle Kremstall stilen og han bryter solid med alle appellasjonsreglene. Og er det noe som er spennende, så er det å smake viner uten grenser. Christoph Hoch har en smittsom entusiasme, og den entusiasmen har smittet vinene hans også.

Christoph Hoch Kalkspitz 2021. Østerrike,  Kremstal. Pris Kr. 239,90 Poeng 90/100.

En sjeldent bra perlende vin. Laget på 75% Grüner Veltliner, resten Blauer Portugieser, Sauvignon Blanc, Riesling og Zweigelt. Vinen er spontanfermentert og modnet i tank og brukte fat, andregangsgjæring i flaske. Lys gul på farge med retning av oransje. Frisk, fruktig duft. Bitte små fine bobler. Akkurat som i duften, er den frisk og fruktig. Perfekt syre og sødme. En lang og frisk ettersmak. En vin som går fint sammen med fisk men ennå bedre til kos, diskusjoner og latter i sene sommerkvelder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.