Maison Jaffelin bli grunnlagt 1816 av brødrene Charles og Henri Jaffelin.

For at det skulle være litt «svung» etablerte de sitt  «Maison de Négoce» i det mildt sagt historiske «Maison du Chapitre» i hjertet av Beaune i Burgund. Så de begynte å modne vinen sin i den mer enn 800 år gamle vinkjelleren som fortsatt den dag i dag har optimale oppbevaringsforhold både med hensyn til temperatur, fuktighet og lys. Vel, ok, lys er vel en mangelvare.

I flere år på slutten av 1900 tallet, savnet vinene fra Maison Jaffelin noe friskhet og ikke minst, sjarme. Men 2004 tok de et solid grep med en total renovering av kjelleren og ikke minst, så ansatte de den unge og meget dyktige vinmakeren Marinette Garnier. Hun har på mange måter virkelig ført Maison Jaffelin tilbake til gammel storhet. Og igjen lønner det seg å valfarte til Jaffelin og botanisere etter røde og hvite viner til en rimelig pris.

Jaffelin Bourgogne Pinot Noir. Frankrike, Burgund, Bourgogne. Pris kr. 499,90 (225 cl) Poeng 88/100

Drua er Pinot Noir. Ung rød på farge. Meget bra duft av kirsebær og små hint av urter. Frisk, fruktig og med en fin fylde på smak. Riktig bra balansert syre og sødme. Mild tannin. En god ettersmak med en litt tørr avslutning. Passer til lyst kjøtt og sene kvelder. Masser av vin for pengene i denne bag in boxen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.