Foto: The sun.

Godt Drikke har de siste dagene hatt en liten spalte kalt ”Godt drikkes skråblikk på fotball EM.” En serie som var tenkt som en liga eller cup for de nasjonale øltypene hvor vinneren skulle være det ølet hvis landslag vant EM.

Jeg er kanskje litt over middels interessert i fotball, akkurat som jeg er langt over middels interessert i vin, øl og mat. Men etter gårdagens hendelser i Marseille med bråket  både før og etter kampen England – Russland, fikk jeg både fotball og øl i vrangstrupen. På grunn av engelske og russiske ligister, hooligans, drittsekker med mer, er moroa for meg over. Egentlig skulle jeg ha forstått for lenge siden at fotballmesterskap og alkohol ikke henger sammen. Jeg så det da jeg var på feire i Portugal under fotball EM i 2004 og engelske hooligan herjet en liten landsby langt fra der England spilte kamper. Og da var visa den samme som i går. Det var politiet som hadde provosert dem, det var for lite politi og det var motstandernes supportere som hadde provosert og satt i gang bråket. På tross av at det ikke fantes supportere fra motstander laget der jeg bodde. Men en ting var felles for alle disse drittsekkenes oppførsel, uansett om det var engelsmenn, russere eller annen nasjonalitet. Det var altfor mye alkohol. Derfor, nå som moroa er over, dropper jeg denne spalten om nasjonalt øl og cup, for denne gangen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.