Derfor bør kvinner drikke øl.

Det finnes mer enn 3000 forskningsprosjekter om øl og helse. De aller fleste er gjort på menn.

Men, det finnes også noen få forskingsprosjekt som er gjort på kvinner og øl. Jeg vet ikke hvorfor det er så få, men den siste tiden er det kommet flere om kvinner og øl også.  Om det er for at mannlige forskere har funnet ut at det finnes andre kvinner enn mamma, eller for at det er flere kvinnelige forskere som har begynt å interessere seg for tema, vet jeg ikke.

Jernmangel og øl

Hver sjuende norske kvinne har tomme jernlagre. Og mest utsatt er kvinner i menstruerende alder. Ved å drikke riktig kan du unngå å bli en del av statistikken. Her nytter det ikke å komme med pils eller alkoholfritt øl. Nei, det som gjelder er porter. Universitet i Valladolid undersøkte en rekke forskjellige øltyper og i følge «Journal of the Science of Food and Agriculture» var det kun porter øl som hadde så mye jern at det ville dekke dagsbehovet om man drakk en halv liter pr dag. Alle andre typer er verdiløse i den sammenhengen.

Alzheimer og Demens.

I følge det anerkjente medisintidsskriftet „The Lancet“ , så minsker risikoen for Alzheimer og demens for kvinner med hele 58 prosent i forhold til kvinner som ikke drikker øl. Forsøket ble gjort på 1000 personer og det viser også at en halvliter øl om dagen også minsket risikoen for demens med hele 29 prosent.

Hold deg slank med øl.

Øldrikkende kvinner er slankere enn sine avholdende medsøstre. Det viser en undersøkelse i Tsjekkia på 1098 kvinner. Også et forskningsprosjekt i Boston, USA ved kvinnesykehuset Brigham, gjort på 19.000 kvinner over 13 år, viser at kvinner som drikker cirka en halvliter øl om dagen, holder seg slankere enn avholds kvinner. Nå skal det sies at vin har samme effekt.

Øl bedrer kvinners hukommelse.

En grunn til at kvinner ikke skal drikke øl, er at de får bedre hukommelse. Som om de ikke husker alle dumheter en mann kan finne på allerede. Men, en undersøkelse i Japan på 12.000 kvinner i en periode over fire år der den ene halvdelen drakk en halvliter øl om dagen, den andre gruppen mineralvann, viser at de øldrikkende kvinnene hadde bedre hukommelse enn de vanndrikkende. En bieffekt for øldrikkerne, viste også at de var i bedre form og musklene var sterkere. Man tror det er på grunn av de store mengdene kalium som øl inneholder.

Brystkreft.

Øl kan forebygge kreft. Det viser en undersøkelse i Toronto , Canada. Toronto universitet testet 33.000 personer, både menn og kvinner. Det viste seg at for mennenes del, så hadde en liter øl om dagen en god effekt som forebygging mot prostatakreft. Dette på grunn av at øl inneholder Polyphenol Xanthohumol som virker krefthemmende. Det eneste problemet for at det skulle virke hemmende på brystkreft, var at kvinner da måtte drikke 30-50 liter øl om dagen. Og det kan jeg med min beste vilje ikke anbefale.

7 KOMMENTARER

  • Hehe.. Ja, en del er. Men dette er hva jeg har funnet i diverse medisinske tidskrifter 🙂 At øl holder en slank, stemmer. Jeg tok ikke med at øl øker matlysten og derfor kan det føre til at man spiser mer når man drikker. Et annet problem er at folk flest ikke stopper etter den første halvliteren.

  • En tvilsom bloeff, av samme type som at roedvin er sunt / noe som er tilbakevist.
   Forrige artikke produsert av Vidar Pedersen, om at oel er sunt, var hovedsaklig en reklame for et helsesenter som ikke driver med forskning i det hele tatt.
   Så det her må en ta med en stor klype salt.
   Ikke er det kildehenvisninger – bare loese hentydninger.
   At alkohol i forskjellige utgaver har vært sunt har det vært skrevet om i årevis, der det har vært henvist til forskningsresultater – nå er man ikke like sikre lenger.
   Trolig mer et bestillingsverk fra de som tjener penger på å selge alkohol.

   • Hei
    Det er noen temmelig grove beskyldninger du kommer med mot meg. Jeg skal prøve å svare deg saklig.
    Godt Drikke er en blogg. Ikke et tidsskrift eller noe som representerer noen som helst, bortsett fra meg.
    Så skal jeg svare på denne:
    «En tvilsom bloeff, av samme type som at roedvin er sunt / noe som er tilbakevist.
    Forrige artikke produsert av Vidar Pedersen, om at oel er sunt, var hovedsaklig en reklame for et helsesenter som ikke driver med forskning i det hele tatt.
    Så det her må en ta med en stor klype salt.» Om du vil, så kan du lese i bunnen av artikkelen og se en kildehenvisning til Daily Mail. Så ikke kom å fortell jeg driver reklame for et helsesenter. ‘Hvis du analysert øl ville du bli overrasket over hvor mange næringsstoffer det inneholder, sier dr. Stephan Domenig, medisinsk direktør i The Original FX Mayr Health Centre i Østerrike til Dailymail. ‘Øl inneholder alle de essensielle – og mange av de ikke-essensielle aminosyrene» Altså er det en henvisning til Dailymail. Daily mail har denne henvisningen også. «En studie fra 2009 ved Tufts University i USA, viser at øl er veldig bra mot benskjørhet.»
    Jeg mangler forøvrig din kildehenvisning til at vin er usunt.
    Så til din påstand om at jeg har fått betalt av alkolholbransjen er noe som er langt over grensen for anstendighet. Jeg har jobbet som journalist i cirka 24 år, og det for diverse media som Dansk TV2. NDR, BBC, Tidningen Arbetet. Og aldri har jeg blitt beskyldt for å ha tatt i mot bestikkelser.

 1. Du skriver at dere prøvesmaket øl som vin, at dere spyttet ut. Forklar meg hvorfor du mener det er en riktig måte å prøvesmake øl?

  • Det er en enkel grunn til å smake øl på samme måte som vin. Man blir ikke full. En annen sak, er at du opplever smakene temlig likt som når du svelger. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.