To hvitvin og en musserende som passer jula.

Jeg har plukket to hvitvin og en musserende som jeg gjerne drikker i juletide.

Basis for mitt ønske, er at de har en god fruktighet og ikke «drukner» i smakene fra julematen. Også var det litt viktig for meg at de også fungerer bra uten mat, men bare til kos.

Von Buhl Riesling Brut 2017, Tyskland, Pfalz. Pris kr: 269,90 Poeng: 90/100

Lysgyllen på fargen. Fine små bobler. Lekker duft av sitrus, epler og fint hint av blomster og kjeks. Smaken er frisk og fruktig. Samme epler, sitrus og blomster som i duften. Perfekt syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. Passer som aperitiff og til fet fisk. En suveren musserende vin fra Tyskland.

Petra Unger Ried Gaisberg Erste Lage Kremstal Reserve Riesling 2019. Østerrike, Niederösterreich, Kremstal. Pris kr 236,- Poeng 89/100

Drua er Riesling. Gulgrøn farge. God duft av sitrus, epler og hint av urter. Fruktig og meget bra fylde på smak. Lever opp til duften med sin sitrus og epler. Meget bra balansert syre. Lang og god ettersmak. Passer til alt godt fra havet og til kos. En ekte løp og kjøp vin.

Charles Smith Kung Fu Girl Riesling 2019. USA, Washington, Columbia Valley. Pris kr. 174,90 Poeng 88/100.

Gulgrønn på fargen. En nesten klassisk Riesling duft av epler, sitrus og den lille anelsen av petroleum. Frisk, fruktig med fin fylde på smak. Akkurat som i duften, finner man de samme eplene, sitrusen og det lille hintet av petroleum. Men også en velbalansert sødme og syre. En bra ettersmak. Vinen vil passe bra sammen med gode venner og julemat. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.