Lørdag 25. september klokken 16.00 avlyste regjeringen Corona pandemien. Men nå dukker den så smått opp igjen.

Tromsø kommune har kommet med noen anbefalinger for å begrense smitten. Blant annet å bruke maske og holde en meters avstand- og Tromsø Øl- og Vinfestival er veldig opptatt av å overholde alle former for anbefalinger. Derfor setter jeg en øvre grense for salg av billetter. Det for å kunne håndtere en meters regelen og i tilfelle flere restriksjoner, kunne legge om til en «sittende festival.» Og det vil bli gratis sprit… ikke for å drikke, men vask av hender. Det er fortsatt noen få billetter igjen og festival blir det.

Vidar Pedersen, foto
sittende smaking

Det er et spennende program som det kan bys på. Dels er alle stand utsolgt og de fleste av Norges beste vinimportører med svært så imponerende rekke med vin, øl og brennevin kommer. Deriblant Bache-Gabrielsen med diversen årgangs konjakk. Foruten om det så kommer noen lokale mat produsenter. Blant annet Solberg Pettersen med Norges beste fenalår. Også Dragøy kommer med noen av deres fantastiske sjømatprodukter. Fra Lyngen kommer Bivrost med sin verdens berømte whisky og ikke minst gin og aquavit.

Fabrice Brunel kommer

Av vinprodusenter som kommer har Fabrice Brunel meldt sin deltagelse. Familien Brunel har dyrket vin i det sydlige Rhône, Frankrike,  siden det 1700 århundre. Det var også på den tiden de kjøpte den første parsellen av biskopen i Avignon. I dag så eier de vinmarker i Côte du Rhône, IGP Vaucluse Vins de Pays og ikke minst så har de 20 hektar i  Chateauneuf du Pape. Nevnte jeg at den eneste vinen som jeg noen sinne har gitt 97 poeng, kommer fra André Brunel? Det var Brunel Les Cailloux Cuvée Centenaire 1998. En vin som det bare finnes 62 flasker igjen av. Jeg smakte flaske 63.

Billetter til Tromsø Øl- og Vinfestival den 20.november finner du her.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.