Det lille greske bryggeriet Macedonian Thrace Brewery sleper bryggerigiganten Heineken for retten.

I følge den hollandske avisen Telegraaf så krever Macedonian Thrace Brewery 100 millioner Euro av det heleide Heineken bryggeriet Athenian Brewery for misbruk av dominerende markedsmakt og dermed brudd på greske og EU lovgivningen. Athenian Brewery har blitt etterforsket av det greske konkurransetilsynet i nesten tjue år. Den lengste granskningen i tilsynets historie.

Gjennom datterselskapet Athenian Brewery, er Heineken en dominerende aktør i Hellas og har en markedsandel på 70%. Heineken ble dømt for samme sak i Holland 2012 og fikk en bot på 198 millioner euro ved EU domstolen.

Saken mot Heineken starter i dag i Amsterdam.

Kilde: De Telegraaf

Forrige artikkelUkens Vin.
Neste artikkelUkens Øl.
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.