Gourmet Arctic. Sykkeløp med Mack-øldampet blåskjell.

Ms Finnmarken. Hurtigruta-museum.
Ms Finnmarken. Hurtigruta-museum.

Gårdagens etappe var en suksess for Thor Hushovd.

Etter å ha fått samlet teamet sitt rundt seg fikk nordmannen et riktig opptrekk og vant på et elegant vis i Svolvær. Og det var en imponert og lykkelig Hushovd som overtok den blå ledertrøya.

CARTE-For meg var dette helt spesielt. Denne dagen var bare helt fantastisk og det er det flotteste sykkelløpet jeg noen gang har kjørt. Og når jeg vinner i tillegg, blir jeg nesten målløs, sa Thor Hushovd til TV2 etter målgang.

Dagens etappe går fra Svolvær til Stokmarknes.  En flat etappe på 201,5 km med 3 spurter og en mindre klatring. Om Hushovd klarer å holde laget samlet, er det et godt håp om at han kommer til å beholde den blå trøya i dag også.

Stokmarknes.

Målbyen Stokmarknes er en by og administrasjonssenteret i Hadsel kommune. Stokmarknes har 3 198 innbyggere og ligger på Hadseløya. Byen er vel mest kjent for at det var her Hurtigruta ble skapt og at det var hjembyen til rockbandet Madrugada.

Hovednæring i Stokmarknes er selvfølgelig fiskeoppdrett og foredling av fisk. Så hva er mer naturlig enn å presentere :b1ebf29a83f1bfe04a08c3cd95db0870cd891371

Mack-øldampet blåskjell.

Oppskriften er beregnet til 4 personer.

  • 1 kg blåskjell
  • 2 dl GullMack
  • 0,5 stk løk
  • 0,5 fedd hvitløk

Vask blåskjellene.Kok opp øl, løk og hvitløk. Skum av. Damp så blåskjellene i ølet. Serveres med nystekt brød.

Oppskriften er levert av Rune Harper

Man drikker selvfølgelig Gullmack til dette. mack_trad_SERIE

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.