Godt øl fra Bodø.

Bodø er ikke akkurat kjent for å være en vakker by med et behagelig klima.

Byen er heller ikke berømte for et godt fotballag. Egentlig er byen ikke kjent for noe særlig i det heletatt. Men et mikrobryggeri som kan brygge godt øl, har de. Og om de ikke Bodø blir kjent for det, så fatter jeg lite. Men så er jeg heller ikke kjent for å fatte så veldig mye.

Bådin har et knippe bra øl på vinmonopolet og utesteder i Nord Norge.

Bådin Prærien. Terningkast 6.

En saison som bryggeriet kan være stolt av. Med en uklar, strågul farge. Et virkelig flott, lyst skum som lever lenge i glasset. Ølet har en nydelig duft av sitrus, gjær, hint av gress og virkelig fin krydderduft. Smaken lever riktig bra opp til duften med fin fylde, en godt balansert bitterhet og smak av malt og sitrus. Bra brygga Bådin. Meget godt kjøp.

Bådin Cinema Terningkast 6

Ølet skal visstnok være oppkalt etter et tidligere utested i Bodø. Denne Brown Alen lever godt opp til et ”brunt vertshus” med sin mørkebrune farge og sitt beige skum. Duften har rosta malt, nøtter og brød. Smaken har en fin fylde som er tett på silkemyk. Fin malt, godt balansert med en lav bitterhet. Jo, dette er en Brown Ale som er verd pengene. Meget godt kjøp.

Bådin Mørkved Terningkast 5

En ekte stout med en farge som den mørkeste mørketid og en topp av lyst beige skum. Her finner man nydelig duft av kaffe og mørk sjokolade. Akkurat som man skal i en god stout. Smaken starter med en silkemyke munnfølelse og det blir ikke dårligere av en elegant smak av kaffebønner og en anelse mørk sjokolade. En virkelig god og lett bitterhet. Virkelig farlig lettdrikkelig. Her er det bare å dra frem sjokoladen, lene seg tilbake og nyte.

Bådin 8013 Terningkast 4

8013 er en black IPA, men jeg vil hevde at det er en hybrid mellom stout og ipa. Navnet har ølet fått etter postadressen til bryggeriet og navnet skjemmer bestemt ikke noen. Fargen er dyp rødbrun nesten over i det svarte, med et vakkert lysebrunt skum. I duften finner man både kaffebønner, sjokolade og noe for meg udefinerbart som slettes ikke er ubehagelig. Smaken er rund og mjuk. Godt balansert bitterhet. Fin fruktighet med noe sitrus. En merkelig øl som jeg gjerne drikker mer av. Godt kjøp.

Bådin Rensåsen Remix Summer.

Og her er skuffelsen. Jeg vet ikke om det var noe feil på ølet, så den får ikke noen karakter. En oransje farge, null og niks skum. Duft av humle, malt og sitrus samt noe metall. Smaken er veldig bitter med metall. Jeg lurer på om ølet kan ha oksidert?

 

2 KOMMENTARER

  1. Helt ok med avstemninger og slikt. Men si at Bodø by både er stygg og ikke kjent for annet enn et fotball-lag blir middelmådig. Ikke hørt om Saltstraumen tydeligvis ? Verdens sterkeste malstraum ? Rett utenfor Bodø ligger Kjerringøy,……..Kunne holdt på slik en stund.

    • Vær så vennlig å ta det for den humoren det er. Jeg har vært i Bodø en gang og det var en forblåst opplevelse. Jo da, jeg ha sett Saltstraumen og det var en imponerende opplevelse. Men jeg kan ikke si at Bodø som by er vakker. Men, som det kommer frem av anmeldelsen av Bådin, så må man si at Bodø har noe å være stolt av. Nemlig et av Norges beste mikrobryggerier.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.