Clos de Moulin aux Moines har eksistert helt siden år 962. Det var da munkene fra Cluny grunnla klostret

Det var ikke en tilfeldighet at munkene valgte akkurat dette området, for landskapet er helt unikt med skjæringspunkt mellom to daler i hjertet av Cote de Beaune, inngjerdet og vakkert delt av eleven Clous som drev munkenes mølle.

I 2008 overtok familien Ahmad og de besluttet at all vin skulle dyrkes økologisk og biodynamisk. Først og fremst for å ta vare på tradisjonene fra klostrene. Og i 2009 kom den legendariske vinmakeren Willy Roulendes som leder for omlegging til biodynamisk drift og ansvaret for drift i kjelleren. Sakte men sikkert la de om til det som i dag er 15 hektar fantastisk vinmark, fordelt på flere parseller i Pernand-Vergelesses i Corpeau.

Clos du Moulin aux Moines Pernand-Vergelesses Les Combottes 2018. Frankrike, Burgund, Pernand-Vergelesses Pris kr 409,90 Poeng 92/100 Importør: Hans A. Flaaten

Samme årgang smakte jeg høsten 2021. Og vinen har fortsatt å utvikle seg. Drua er Chardonnay. En gyllen farge med et lite grønt skjær. Klassisk duft av grønne epler, sitrus og hintet av blomst. Frisk og fruktig på smak med en meget god munnfølelse. Perfekt balansert syre og sødme. Samme epler og sitrus som i duften. Fruktig og god ettersmak. Passer sammen med skalldyrsalat og gode venner. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.