Weingut Reichsrat von Buhl ble grunnlagt 1849 av Franz Peter Buhl. Det å dyrke vin var egentlig ikke noen nyhet for familien. Det hadde de nemlig holdt på med i mange hundre år før de slo seg ned i Deidesheim.

Det var to ting familien von Buhl var kjent for. Politikk og vin. Sønnen til Franz Peter Buhl, Franz Armand Buhl, overtok etter sin far. Han satt i Riksdagen og var god venn med Bismarck. Og det var på denne tiden at han fikk tittelen Reichsrat der bayerischen Krone. Og på den måten skiftet også gården navn. Franz Armand Buhl var den som gjorde vinene fra Weingut Reichsrat von Buhl internasjonalt kjent. Blant annet var han med på åpningen av Suezkanalen og selvfølgelig var vinene hans den offisielle vinen ved åpningen.

Den som fikk gården til å vokse, var Franz Eberhard Buhl. Han var medlem av det bayerske parlamentet, men han hadde også tid til å sørge for at Weingut Reichsrat von Buhl ble en av de største privateide gården i Tyskland. Etter hans død, driftet enken Frida von Buhl gården fram til 1952. Da ble gården overtatt av Karl Theodor Freiherr von und zu Guttenberg og senere dirigenten Enoch zu Guttenberg.

Gården ble i 1989 overtatt av japanske finansmenn. Og finansmenn skulle være bannlyst fra vinproduksjon. De driftet stedet fram til 2005. Heldigvis var det Achim Niederberger og hans hustru Jana Niederberger som kjøpte gården. Man kan vel ikke si de var nybegynnere i faget. De eier også  Weingut Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan og Weingut Dr. Deinhard. Det første de gjorde, var å legge om driften og søke seg tilbake til den opprinnelige stilen og smaken av Weingut Reichsrat von Buhl. I dag er det Jana Niederberger som drifter Weingut Reichsrat von Buhl.

Von Buhl Ungeheuer Riesling GG 2021. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 459,90 Poeng: 90/100 Importør: Palmer Wine AS

Gul farge med et lite grønt skjær. En elegantduft av sitrus, epler og små hint av blomster og urter. Smaken lever bra opp til duften. God fylde, frisk og en meget bra munnfølelse. Bra balansert syre og sødme. En lang ettersmak. Dette er en vin som går glimrende sammen med lyst kjøtt eller de fleste former for fisk. Meget bra kjøp.

Von Buhl Kieselberg Riesling GG 2021. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 459,90 Poeng: 90/100 Importør: Palmer Wine AS

Lys gul med et grønt skjær. God duft av epler, sitrus med hint av blomster. Fin fedme, fruktig og frisk på smak. Godt balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. God ettersmak. En vin som passer skalldyr men best til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.