Familien Brunel har dyrket vin sør i Rhône-distriktet siden 1700-tallet.

I 1954 ble Les Cailloux grunnlag av Lucien Brunel. Knappe 20 år senere, overtok sønnen André Brunel ansvaret og havnet raskt i eliteklassen blant produsentene i Chateauneuf du Pape. Brunel innførte den strenge kontrollen av druene i vinmarker med lite utbytte, men med en fantastisk kvalitet. Han var også den første i regionen som sådde gress mellom radene med vinstokker og fjernet all bruk av kjemikalier. Samtidig utstyrte han kjellerne med moderne utstyr. I dag er det sønnen Fabrice Brunel som drifter gården – med god hjelp av sin erfarne far.

Nr. 100776

André Brunel Le Mistral Chardonnay (hvit)

Frankrike/Méditerranée/u.å./12,5 prosent

Kr. 444,90 (bestilling) (3 liter)

Importør: Premium Wines AS

Jeg satser på at sommeren ikke er over og foreslår denne hvite BiB-en som er i ny årgang. God pris omregnet i flaske. Kun brukt Chardonnay. Strågul med et grønt skjær. Duft byr på epler, noe pære, tropisk frukt, sitrus, blomster og urter. Det går igjen i en frisk smak. Også en anelse fedme. Bra balansert. God lengde. Nytes alene eller til sjømat.

Nr. 11134

André Brunel Côtes du Rhône Signature Series (rød)

Frankrike/Rhône/2019/14 prosent

Kr. 494,90 (basis) (3 liter)

Importør: Best Buys International AS

Fire deler Syrah og Grenache – alt fra gamle vinstokker. Noe av vinen er modnet på fat. Mørk rød. Mørke bær og urter i åpningen. Rund og fyldig på smak med god frukt. Balansert med gode syrer, fine tanniner og noe sødme. Behagelig ettersmak. Til årets lam, men også til hvitt kjøtt. Sterk femmer!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.