En riesling for riesling nerder

Kloster Eberbach, grunnlagt 1136 av Bernard av Clairvaux , er et tidligere cistercienserkloster i Eltville .

På grunn av sine romanske og tidlige gotiske bygninger regnes det som et av de mest betydningsfulle arkitektoniske arvstedene i Hessen. Vinteren 1985/86 ble noen av interiørscenene til The Name of the Rose filmet her. 1946 ble klosterkomplekset overført til staten Hessen under administrasjon av de hessiske statlige vingårdene. Selv om man hadde renovert klosteret i mange år var det først 1986 at man begynte en generell renovering av alle bygningene for å bevare de historiske bygningene.

1998 ble eierskapet overført til den ideelle stiftelsen Stiftung Kloster Eberbach. Arbeidsoppgavene deres var å åpne klosteret for allmennheten og bevare det gjennom moderat bruk og bærekraftig forvaltning. Siden dag ett, så har det blitt dyrket vin i klostret, noe som de fortsatt gjør på de 240 hektar vinmark som stiftelsen eier.

Kloster Eberbach Steinberger Riesling Trocken 2021. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 249,90 Poeng: 88/100 Importør: Social Wines As

Drua er Riesling. Lys strågul farge med et grønt skjær. God duft av sitrus, grønne epler med hint av fersken og urter. Frisk, fruktig med en fin fedme. Lever opp til duften med sitrus og frukt. Frisk, balansert syre.  En tørr, fruktig og lang ettersmak. Passer til grillet fisk, salat og ikke minst til kos. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.