Gjensyn med en billig rødvin fra Burgund

Vinfirma Moillard holder til i Nuits-Saint-Georges, i Côte de Nuits.

I gamle dokumenter fra Nuits-Saint-Georges vises det at Moillard-familien allerede eide vingårder før den franske revolusjonen. Riktig kjent ble vingården i 1850, da Symphorien Moillard kjøpte opp vin for å kunne levere en ordre som var for viktig for hans eget domene, og var startskuddet drift av vinhandel. Siden da har Moillard arbeidet med vinfremstilling og aldring av vin. Foruten om vinhandel, eier Maison 11,5 hektar vinmark  i Nuits-Saint-Georges, Savigny-les-Beaune, Côte de Nuits Village og Hautes-Côtes de Nuits.

Moillard Coteaux Bourguignons 2022. Frankrike, Burgund, Coteaux Bourguignons. Pris kr. 152,90 Poeng 83/100 Importør: Symposium Wines AS

Denne årgangen smakte jeg for et år siden. Og den har utviklet seg positivt. Laget på Gamay. Klar rød farge. Duft av røde bær, kirsebær og hint av blomst. Smaken har en bra fylde, frisk og med balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine bær. Bra tannin. God ettersmak. Passer til lyst kjøtt. Vel verd pengene. Finnes også på boks.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.