Domaine Huber-Verdereau ble grunnlagt 1994, men har eksistert siden 1800 tallet da familien Verdereau begynte å dyrke vin på gården i Volnay.

Det var Thiebault Hubers bestefar, Raoul Verdereau, som utviklet vingården fra 1928 til 1976, før han delte eiendommene mellom sine to døtre med cirka 3 hektar til hver. Og frem til 1994 ble markene arrendert ut da Thiebault Huber, opprinnelig sommelier fra Alsace, overtok sin morfars vinmarker i Volnay og Pommard.

Fra 2,9 hektar i begynnelsen har Huber i dag 6,5 hektar i 11 appellasjoner og jakter fortsatt mer mark. Driften er biodynamisk siden 2002, og fokus legges på å frembringe perfekte druer i vinmarkene. Druene høstes manuelt. Vinifikasjonen er naturlig med kaldmaserasjon i 4-5 dager, totalt 3-4 ukers maserasjon. Fullstendig avstilking av druene før gjæring, beskjeden bruk av ny eik, og lagring på fat i 13-15 måneder.

Denne årgangen smakte jeg for første gangen for tre år siden. Og jeg var bare nødt til å smake den engang til. For bare å se om den utviklet seg på flasken.

Huber-Verdereau Crémant de Bourgogne Blanc de Noir 2015. Frankrike, Burgund, Bourgogne. Pris kr 279,90 Poeng 89/100

Drua er Pinot Noir. Lys strågul på fargen. Elegante små bobler. Fin duft av epler, fersken og brødbakst. Smaken har bra fylde, er frisk, fruktig og lever fint opp til duften. Riktig bra syre og sødme. Tørr, god ettersmak. En glimrende vin til aperitiff og med gode venner. Sammenlignet med mine gamle notater, så finner jeg muligens en ennå bedre balanse. Kanskje innbilling, men uansett en god opplevelse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.