Casa Vinicola Luca er  en familieeid vingård som har eksistert i fire generasjoner.

Til tross for enorme hindringer, klarte gründerne å gjøre drømmen om en privat vingård til virkelighet. Til tross for at familien ble deportert til en arbeidsleir i Sibir under Sovjetunionens regime, holdt familien ut og bevarte sine ferdigheter og kunnskaper ved å jobbe på en statseid vingård i 40 år. Etter Sovjetunionens fall, tok de yngste ansvaret og begynte gjenoppbyggingen av familiens eiendom. I 2011 ble Carpe Diem-vinene presentert. I dag er Ion Luca jr. vinmaker  og kan smykke seg med tittelen som den mest prisbelønte familievingården i Moldova.

Nr. 15642801

Carpe Diem Femme Fatale (hvit)

Moldova/ikke stedsangitt/2021/12,9 prosent

Kr. 218,80 (bestilling)

Importør: Regala AS

 

Brukt likt av Feteasca Alba og Feteasca Regala – begge lokale druer. Strågul. Melne epler, pære, noe sitrus, blomster samt urter i duften. Det går igjen i smaken. Også tropiske innslag. Passe fylde og god friskhet. Lang ettersmak. Til et fiskemåltid.

Nr. 15643001

Carpe Diem Bad Boys (rød)

Moldova/ikke stedsangitt/2018/14,1 prosent

Kr. 298,80 (bestilling)

Importør: Regala AS

 

Laget på Saperavi, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon og Merlot i forholdet 45/45/5/5. Modnet 20 måneder på fransk eik. Rubinrød. Intense bærtoner av bjørnebær og modne kirsebær, vanilje fra fatene, pepper og kakao. Silkemyk smak. God fylde med noe garvestoff som gjør godt. Mer av det duften gir. Enorm lengde. Til en rett laget på et godt stykke oksekjøtt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.