Concha y Toro er den største produsenten og eksportøren av viner fra Latin-Amerika og et av de ti største vinselskapene i verden.

Vinhuset selger et 30-tall millioner kasser årlig fordelt på rundt 150  land. Selskapet ble grunnlagt i Chile i 1883 og har datterselskaper i Argentina. Siden 2010 har Concha y Toro vært en av de  sponsorene til Manchester United FC. I tillegg har noen av datterselskapene oppnådd andre sponsoravtaler i fotballverdenen – i hovedsakelig i USA.

Nr. 9804306

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon (rød)

Chile/ Valle Central/2021/12,5 prosent

Kr. 409,90 (basis) (3 liter)

Importør: Concha y Toro Norway AS

Hoveddruen er Cabernet Sauvignon ispedd noe Petit Verdot, Cabernet Franc, Syrah og Petite Sirah. Noe av vinen har vært via fat. Dyp rød. Modne solbær, og gode urter i åpningen. Rund smak med grei fylde. Syrer og tanniner som gir en lett tørrhet. Frukt og noe lakris i tillegg. Ok finish. Til lyst kjøtt.

Nr. 12877106

Casillero del Diablo Rosé (rosé)

Chile/ikke stedsangitt/2023/12 prosent

Kr. 379,90 (test/basis) (3 liter)

Importør: Concha y Toro Norway AS

Superfersk rosé laget på mest Cinsault og litt Carménére og Syrah. Lys rosa. Jordbær, blomster, frukt og mineraler i duften. Fruktig på smak med noe sødme. Fin friskhet som ender opp i en lett, bitter ettersmak. Til fisk og lyst kjøtt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.