Fitz Brut, en engelsk boblevin.

Det engelske vinfirma Fitz ble grunnlagt 2016. Da hadde de i mange år vært fasinert av hvordan engelsk musserende vin utviklet seg til å bli noe riktig bra.

De ville lage en musserende vin som var annerledes en de engelske vinene som lages på champagnemetoden mens Fitz ville bruke harmat-metoden, altså på samme måte som man lager Prosecco. Men, det ville jo ikke være et ekte vinland om ikke myndighetene hadde noen regler som sa at de ikke fikk kalle sin vin «English Sparkling Wine». Og det på tross av at alle druene kom fra vinbønder i Vest Sussex.  Grunnen var at myndigheten insisterte at man skulle bruke champagnemetoden. Men det var musserende vin de laget. Det under denne perioden at navnet Fitz kom til. Ordet Fitz kommer fra det Anglo‐Norman  ordet FitzRoy som opprinnelig betyr «sønn av kongen.» Senere fikk ordet en litt annen mening. Nemlig uekte sønn av kongen. Og i samme slengen fikk de sloganet. «Who wants to be a King when you can be a right royal bastard.” Og alt handler om å ha det gøy… og lage gode bobler.

Fitz Brut. England. Pris kr. 224,90 Poeng 88/100

Druene er en salig blanding av Reichensteiner 38%, Seyval Blanc 40%, Madeline Angevine 11 %, Cardonnay 8%, andre 3%. Fin gulgrønn farge. Dufter av epler og sitrus. Smaken er frisk og fruktig med en bra fylde. Samme frukt som i duften. Bra balansert. Lekkert hvitt skum. Lang og fin ettersmak. Passer best til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.