Bobler til nyttårsaften.

Snart er det nyttårsaften og det er tradisjon for bobler.

Jeg har sett litt på hvilke bobler som finnes i basisutvalget på Vinmonopolet. Og her er noen forslag på hva som er ok. Fra den dyreste til noen av de aller billigste. Felles for alle sammen er at de holder en riktig bra kvalitet i forhold til pris. Så la oss starte med en som krever en tjukk lommebok.

Dom Perignon Brut 2010. Frankrike, Champagne. Pris kr. 1649,90 Poeng 95/100

Vinen er laget på Chardonnay 40%, Pinot Meunier 30%, Pinot Noir 30%. Gulgrønn farge. Fantastiske små bobler. En meget bra duft av grønne epler, sitrus og bitte litt kjeks.  Helt herlig duft med andre ord. Smaken har en utrolig bra munnfølelse, frisk og fruktig. Perfekt balansert. En riktig lang og god ettersmak med samme epler som i duften. En vin som passer til kveite og lyst kjøtt. Men aller best til munter meditasjon.

Gusbourne Blanc de Blanc 2015. England, Kent. Pris kr 400 Poeng 90/100

Drua er Chardonnay. Lys gyllen farge. Herlig bobler. Duft av epler, sitrus og hint brødbakst. Frisk, fruktig med en virkelig bra fylde på smak. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. Balansert syre og sødme. God fruktig ettersmak. En vin som passer virkelig bra sammen med gode venner. Meget bra kjøp.

Von Buhl Riesling Brut 2017, Tyskland, Pfalz. Pris kr: 269,90 Poeng: 90/100

Lysgyllen på fargen. Fine små bobler. Lekker duft av sitrus, epler og fint hint av blomster og kjeks. Smaken er frisk og fruktig. Samme epler, sitrus og blomster som i duften. Perfekt syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. Passer som aperitiff og til fet fisk. En suveren musserende vin fra Tyskland.

Pedregosa Reserva Clos De Blancs Brut Nature 2017.  Spania, Catalonia, Penedès. Pris kr. 155,90 Poeng 87/100

De håndplukkede druene er Parellada 19%, Xarel·lo 46%, Macabeo 35%. Gyllen farge med et lite grønt skjær. Dufter av grønne epler, sitrus og litt kjeks. Frisk og fruktig med en god og rund munnfølelse. Flotte bobler. Godt balansert og en meget bra, tørr ettersmak. Kosevin som passer bra til advent og jul.

Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2018. Frankrike, Burgund. Pris kr. 179,90 Poeng 85/100

Laget på  Pinot Noir. Lys strågul farge. Duft av sitrus, røde bær og brødbakst. Frisk, fruktig med en riktig bra fylde. Fine bobler. Godt balansert. Lever opp til duften med bær og sitrus. En tørr og god ettersmak. Passer best sammen med venner og kos. Meget bra kjøp.

Jeio Prosecco Brut. Italia. Prosecco. Pris kr. 144,90 Poeng 85/100

Laget på Glera. Lys gul med et grønt skjær på fargen. Fine bobler. Duft av sitrus, aprikos med hint av brødbakst. Frisk og fruktig. God munn følelse. Bra syre og sødme. Meget bra ettersmak. Passer veldig bra sammen med gode venner. Meget bra kjøp.

Affentaler Riesling Brut- Tyskland, Baden. Pris kr. 139,40 Poeng 84/100

Ukens store opplevelse når vi snakker om rimelige viner, var denne sekten. Akkurat som de fleste proseccoer, er den laget med Methode Charmat. Drua er Riesling. Lysgul med et grønt skjær. Fine bobler. Duft av grønne epler, sitrus og noe kjeks og blomst. Frisk og fruktig smak. Samme epler og sitrus som i duften. Bra syre med en liten sødme. God ettersmak. En ekte kosevin. Her er det masser av kos og vin for pengene. Løp og kjøp.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.