Fire spennende høstviner.

Om man skal velge rødvin som passer til en høstkveld, er det fire stykker som faller meg på leppen.

De er ikke blant de billigste og det er ikke hverdagsviner. Dette er vin som man nyter sammen med venner som man er glad i. Og det er vin som gir glade tanker og roser i kinnene.

Ch. Musar 2008. Libanon, Bekaa Dalen. 94 poeng

Brunrød på farge. En konsentrert nydelig duft av mørke bær, litt fat og noe lær. Smaken holder det duften lover. Fyldig, mørke bær, urter, noe fat og en syre og sødme som er perfekt balansert. Tanniner som ikke er for dominerende men perfekt til både lam og storvilt. En lang og riktig nydelig ettersmak. Meget bra kjøp.

Niepoort Lagar de Baixo  2012. Portugal. Beiras  89 poeng

lagar_de_baixoKvaliteten på portugisisk vin blir bare bedre og bedre. Og det er denne vinen bevis på. Fargen er klar, mørke rød. Fin duft av røde bær, fat og fet jord. Smaken er fyldig, rund med de samme røde bærene som i duften. Bra balansert syre og sødme. Riktig bra ettersmak. En vin som passer utmerket til lam og den gode diskusjonen en høstkveld. Meget bra kjøp.

Ch. Les Grands Marechaux 2010. Frankrike. Bordeaux.  89 poeng

Bare for å ha sagt det. Her er det mye Bordeaux for pengene. Lys kant, men ellers dyp rød på fargen. Lekker duft av mørke bær som solbær og litt urter. Smaken har de samme røde bærene, men lett og elegant. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. Lang og fin ettersmak. Passer riktig bra sammen med lam og vilt. Meget bra kjøp.

Montecariano Valpolicella Classico  2013. Italia. Veneto. 88 poeng

Fin medium rød farge. Gode dufter av kirsebær, krydder og hint av tre. Fin og saftig smak med de samme røde bærene som i duften. Bra tanniner. Lang og god ettersmak. En vin som går glimrende sammen med lyst kjøtt. Meget godt kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.