Fire brødre hadde en vindrøm – en fullførte drømmen …

Det var en gang fire brødre, Leone, Giovanni Battista, Costantino og Giuseppe, som mot slutten av 1800-tallet flyttet fra Costigliole d’Asti til Neive i hjertet av Langhe-området.

Der skulle de jobbe som aksjonærer (leietaker) – bønder som gir en andel av avlingene til utleieren i stedet for å betaling. Men: Leone ble drept i en jaktulykke, mens Giovanni Battista ble prest. Costantino meldte seg inn i det nasjonale gendarmeriet, Arma dei Carabinieri, og satte sine spor i verden takket være sønnen Dante, som var oppfinneren av Fiat Cinquecento. Den eneste som virkeliggjorde drømmen, var Giuseppe.  Han fikk til slutt – i 1895 – sin vinkjeller som produserte vin av druene som vokste i åsene der han ble født. I dag er produksjonen på over 600.000 flasker av denne vinen alene.

Nr. 7018701

F.lli. Giacosa Langhe Nebbiolo Leunin (rød)

Italia/Piemonte/2021/14 prosent

Kr. 209,90 (bestilling)

Importør: Trulli Wines AS

Nebbiolo-vin som er modnet året på fat. Mørk rød. Jordbær, moden frukt, gode urter, noe kamfer, blomster, lakris, tørt lær og fat i en kompleks duft. Moden smak med god fylde samt alt det duften gir. Også noe jord og tørre tanniner. God lengde. Til kjøtt. Tåler noe lagring.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.