I mange år har jeg vært begeistret for Chateau Musar.  Et libanesisks vinslott som har satt sitt preg på den internasjonale vinscenen i flere tiår. Med sin unike blanding av historie, lidenskap og kvalitet, har Chateau Musar vunnet hjerter og ganer over hele verden.

Historien til Chateau Musar begynner i Libanon på midten av 1930-tallet. Gaston Hochar, grunnleggeren av vingården, plantet de første vinstokkene i landsbyen Ghazir i Libanongfjellene. På den tiden var vinproduksjonen i Libanon relativt ukjent, men Hochar hadde en visjon om å skape viner av høy kvalitet som kunne konkurrere med verdens beste.

I årene som fulgte, ble Chateau Musar kjent for sine unike viner og sin dedikasjon til tradisjonelle vinproduksjonsmetoder. Under borgerkrigen i Libanon på 1970- og 1980-tallet, fortsatte produksjonen av Chateau Musar til tross for vanskelighetene som fulgte med konflikten. Dette gjorde vingården til et symbol på utholdenhet og mot.

De er kjent for å produsere viner med en unik karakter og et særegent preg. Vinmarkene ligger i ulike regioner i Libanon, inkludert Bekaa-dalen og kystområdene. Chateau Musar dyrker flere druesorter, inkludert Cabernet Sauvignon, Cinsault og Carignan.

Det som gjør Chateau Musar spesielt, er deres filosofi om naturlig vinproduksjon. Vingården bruker økologiske dyrkingsmetoder og avstår fra bruk av kjemiske sprøytemidler og kunstgjødsel. I tillegg praktiserer de håndplukking av druene og foretrekker tradisjonell gjæring for å bevare druenes autentiske smaker og aromaer.

En annen unik egenskap ved Chateau Musar er modningen av vinene før de slippes på markedet. Vinene blir lagret i tønner og flasker i flere år før de blir frigitt for salg. Dette gir vinene en ekstra dimensjon av kompleksitet og dybde. Chateau Musar er kjent for å produsere viner som kan lagres i flere tiår og utvikle seg positivt med tid.

Ch. Musar Aana 2019. Libanon, Bekaa Valley. Pris kr. 329,90 Poeng 90/100 Importør: Autentico AS

Cinsault 50%, Grenache 40%, Cabernet Sauvignon 10% Fin dyp rød farge. Nydelige dufter av mørke bær, litt jord og en anelse tørka frukt. Frisk og fyldig på smak med mørke bær, perfekt sødme og syre. En lang og fin ettersmak. En vin som passer glimrende til både lam og kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.