Godt Drikke har sniffet, myst, slurpet og spyttet seg gjennom en rekke forskjellige viner denne uken. Noen har vært en stor nytelse, andre, selvfølgelig, har ikke vært fullt så morsomme.

 Vi begynner med hvitvin.

Genium Celler Ximenis 2010, Catalonia, Spania 91 poeng.

Jeg vet ikke hva de gjør med vinene sine hos Genium Celler. Men noe magisk er det. Fargen er strågul. Nydelig duft av fersken og solmoden frukt. Smaken er frisk med god fylde. Masser av moden frukt og en helt herlig balansert syre. En lang, nydelig ettersmak. Dette er en vin til nytelse samt at den går riktig bra sammen med kveite og annen fisk. Løp og kjøp.

Künstler Hochheimer Hölle Riesling Kabinett Trocken 2012, Rheingau Tyskland. 88 poeng.

Fra mitt elskede Rheingau. En fin strågul farge med et lite grønnskjær. God duft av sitron, grønne epler med hint honning. Smaken starter med en god fylde, sitrus og frukt. Frisk, balansert syre og en lang ettersmak. Kan brukes sammen med venner, salat, kylling. Anbefales.

Masi Masianco 2013. Veneto Italia, 86 poeng.

Jeg har aldri opplevd dårlig vin fra Masi. Og det er denne så absolutt heller ikke. En fin strågul farge, god duft av sitrus, epler og en anelse urter. Smaken er frisk med sitrus og epler. En god ettersmak. Passer bra sammen med salater og kylling. Godt kjøp,

Rødvin

Fuero Real Crianza, Ribera del Duero. Spania. 82 poeng.

En dyp rød farge. Vinen har en fin duft av fat, mørke bær og noe vanilje. Smaken preges av fatet, kanskje litt for mye. Men ellers frisk med modne bær og noe urter. En grei ettersmak. En vin som vil passe sammen med høsten og vinterens tunge kjøttgryter.

La Belle Angéle Cabernet Sauvignon, Frankrike. 79 poeng.

Fargen er dyp rød. Duft av solbær. Duften går igjen i smaken med solbær og noe krydder. Har grei fylde, grei syre og en grei ettersmak. Med andre ord, en grei vin. Passer sammen med storfe.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.