Sommer assosieres ofte med lyse viner. Så her er et lite knippe med rosé- og hvitvin på kartong. Noen er riktig bra andre bør man styre unna.

Baron Due Leoni Rosé 2016. Italia. Kr. 349,90

Fargen er lys rosa. God duft av røde bær, jordbær samt små hint av sitrus og noen urter. Rund og fruktig på smak. Lever bra opp til duften. Bra syre og sødme med en lang og fin ettersmak. Passer bra sammen med salat og til kos på balkongen. Meget bra kjøp.

Viña Maipo Mi Pueblo Rosé, Chile. Pris kr. 318,90

Testens billigste vin. Dyp rosa på farge. Bra duft av røde bær, noe sitrus og hint av blomster. Smaken er frisk og fruktig. Bra munnfølelse. Ok sødme og syre med en bra, litt bitter ettersmak som jeg liker. Passer bra til kos. Meget bra kjøp.

Ecologica Syrah Rose Chile, Colchagua. Pris kr. 389,90

Mørk rosa. Duft av jordbærdrops, røde bær og noe jeg ikke helt klarer å definere. Smaken har røde bær, kanskje litt for mye sødme som ikke riktig balanseres av syre. Grei ettersmak.

Villa Valera Rosé. Portugal. Pris kr. 399,90

Lys rosa. Duft av røde bær med en anelse blomst. Litt emmen smak med for lite friskhet og litt for mye sødme. En skuffende opplevelse.

Hvitvin.

La Parra Albariño 2016. Spania. Pris kr. 439,90

Gul med en lite grønt skjær på fargen. Bra duft av sitrus, vinbergsfersken og en anelse blomst. Fin fylde med bra fruktig friskhet. Lever godt opp til duften med sin sitrus og fersken.   Bra balansert syre og sødme. Nydelig ettersmak. Passer bra til krabbe og salat. Meget bra kjøp!

Leitz Rheingau Riesling Trocken. Tyskland, Rheingau Pris Kr. 449,90

Gulgrønn på fargen. Nydelig duft av sitrus, fersken med et fint hint av blomster. Mjuk og fyldig munnfølelse. Frisk og fruktig med sitrus og epler. Perfekt syre og en lang og god ettersmak. Passer til fisk og gode opplevelser. I forhold til pris, så er det skremmende mye vin for pengene. En ekte løp og kjøp vin

Tariquet Chardonnay 2016. Frankrike, Sørvest, Côtes de Gascogne. Pris kr. 414,50

Lys strågul på fargen. En frisk duft av sitrus og epler. Hint av urter. En frisk og rund smak med modne epler og noe sitrus. Bra sødme og syre. Riktig fin ettersmak som sitter godt. Passer bra til kos. Meget bra kjøp.

Cool Climate Grüner Veltliner 2015. Østerrike, Niederösterreich, Weinviertel. Pris kr. 379,90

Lys gul på farge med et svakt grønnskjær. Duft av epler, fersken og en anelse blomst. Smaken er rund med noe frukt. Ok syre og sødme. Bra ettersmak. En helt ok terassevin. Bra kjøp.

Hardys Nottage Hill Riesling 2016 Australia, South Australia. Pris kr. 350,-

Lys grønngul på farge. Litt kjedelig duft med eple og noe sitrus. Ok syre og sødme. En vin til terassen.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.