Tenuta Carretta holder til i Piobesi d’Alba i Roero i Piemonte.

Det er et vineri med en stolt fortid og historie helt tilbake til 1467. De har i dag rundt 70 hektar vinmarker fordelt på områdene Langhe, Roero og Monferrato. Rundt 35 av disse ligger som et amfiteater rundt vineriet. De viktigste druene de dyrker er Arneis, Nebbiolo og Barbera. Vinhuset har også 2,6 hektar i den legendariske Cannubi-vinmarken i Barolo. Tenuta Carretta lager kun vin av egne druer. Hele kjelleren ble totalrenovert på 90-tallet med blant annet stor lagringsplass for eldre årganger.

Nr. 109035

Carretta Barbaresco Cascina Bordino Riserva (rød)

Italia/Piemonte/2016/14 prosent

Kr. 449,90 (bestilling)

Importør: Flaaten AS

 

Ny årgang! Nebbiolo-vin som er modnet 50 måneder totalt hvorav ni på store fat. Mørk rød. Modne bær, fat, krydder, tobakk og blomster i åpningen. Kompleks smak med mer frukt og treverk. Mye tanniner. Tørrer en anelse i en lang avslutning. Til viltretter. Tåler mer lagring.

 

Nr. 102824

Carretta Barolo Cascina Ferrero (rød)

Italia/Piemonte/2017/14 prosent

Kr. 359,00 (bestilling)

Importør: Flaaten AS

 

Ny årgang! Ny Nebbiolo-vin som har fått tre års fatlagring. Mørk rød. Plommer, tobakk, lakris, blomster og gode krydder. Smaken er først og fremst fyldig med mer krydder og behagelig rundhet. Gode garvestoff. Lang ettersmak. Til lam og vilt.

 

Nr. 54796

Carretta Barolo Cannubi (rød)

Italia/Piemonte/2016/14 prosent

Kr. 569,90 (bestilling)

Importør: Flaaten AS

 

Ny årgang. Også her er druen Nebbiolo. Modnet minst 60 måneder – tre år på fat og halvannet på flaske. Mørk rød. Gode frukt- og bærtoner, mørk sjokolade, lakris, tobakk, krydder og en anelse sitrus! Smaken er kompleks med et fint bærpreg, god fylde og tanniner «som sier fra». Stor varighet. Til storvilt

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.